Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ: Ζητούν τα νυχτερινά επιδόματα


Ο Κωστής Σιμιτσής τους τόνισε ρητά  πως δεν μπορεί ο δήμος να τους καταβάλει τα χρήματα γιατί δεν είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό



Μπροστά σ’ ένα αίτημα των σχολικών φυλάκων που δεν μπορεί να ικανοποιήσει, βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορείς χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Οι εικοσιπέντε περίπου σχολικοί φύλακες που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας επισκέφθηκαν το δήμαρχο στο γραφείο του και του ζήτησαν ο Δήμος να τους καταβάλει τα νυχτερινά επιδόματα που δικαιούνται ολόκληρο το χρόνο. Ο δήμαρχος σύμφωνα με πληροφορίες τους τόνισε πως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ικανοποιήσει το αίτημά τους γιατί  το ποσό αυτό των χρημάτων δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό  του Δήμου Καβάλας για το τρέχον έτος. Τα χρήματα που διεκδικούν οι σχολικοί φύλακες ανέρχεται στο ποσό των 300 € έκαστος για ολόκληρο το χρόνο δηλαδή πρόκειται για ένα συνολικό ποσό της τάξης των 9.000 € που όπως τονίζεται από το Δήμο δεν υπάρχει γιατί δεν έχει προβλεφθεί σε κανέναν κωδικό.

Οι σχολικοί φύλακες που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα, για ένα χρόνο θα λαμβάνουν το 70% του μισθού τους και στη συνέχεια θα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.  Πάντως μετά τη χθεσινή συνάντηση  πολιτικό στέλεχος του Δήμου σχολίαζε ότι με τη σύμφωνη γνώμη των σχολικών φυλάκων δεν είχαν προϋπολογιστεί τα χρήματα για τα νυχτερινά αφού είναι ελάχιστες ως ανύπαρκτες  οι νυχτερινές βάρδιες που γίνονται κι επιπλέον το τελευταίο διάστημα  σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Καβάλας παρά τις απεργίες που έκαναν οι σχολικοί φύλακες δεν φαίνεται να προχώρησε σε περικοπή του μισθού τους.