Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Οι «αναγεννημένοι»


Δεν είναι καθόλου λίγοι όσοι τους αντίκρισαν  χθες και δεν παραξενεύτηκαν, μια ομάδα δέκα ανθρώπων περιφέρονταν στην Καβάλα, κουβαλώντας δυο μεγάλους σταυρούς, όπως μας είπαν θα το κάνουν για 20 μέρες. Σε ερώτησή μας για το τι δηλώνουν με την παρουσία τους μας απάντησαν ότι είδαν όραμα αντίστοιχο με αυτό του Αποστόλου Παύλου στην Τρωάδα που τους ζητούσε να έρθουν στην Καβάλα, δηλαδή στη Νεάπολις,» να κηρύξουν τον αυθεντικό λόγο του
Χριστού», αντί να πάνε στην Αφρική όπως ήταν τα δικά τους αρχικά σχέδια!!! Δηλώνουν Χριστιανοί, χωρίς τον προσδιορισμό Ορθόδοξοι, και μάλιστα δηλώνουν και «ξαναβαπτισμένοι» και αναγεννημένοι στο λόγο του Ευαγγελίου, επισημαίνοντας ότι ήρθαν εδώ να βοηθήσουν πνευματικά και υλικά όσους πάσχουν!!! Επιπλέον εδώ και μια εβδομάδα έχουν κατακλύσει όλη την Καβάλα με ένα έντυπο που μοιράζουν και με το οποίο καλούς τους καβαλιώτες σε καθημερινές συγκεντρώσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο!!!

Πολλά τα ερωτήματα, τόσο για την πραγματική τους ταυτότητα, όσο και για τους λόγους που ξεκινούν την προσπάθειά τους από την Καβάλα. Εμάς τουλάχιστον περισσότερα ερωτήματα μας δημιούργησαν απ’ ότι οι απαντήσεις που μας έδωσαν. Το αξιοσημείωτο είναι όμως άλλο, ότι κάποιοι δεν έχουν σε τίποτα να προσεταιριστούν το όνομα του Αποστόλου Παύλου, εκμεταλλευόμενοι έτσι την δική μας αδιαφορία αν όχι και περιφρόνηση για την πνευματική κληρονομιά αυτού του τόπου!!!