Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Μας τέλειωσε το Κέντρο Ιστορικών Οθωμανικών Σπουδών!


Θυμάστε το περίφημο Κέντρο Οθωμανικών Ιστορικών Σπουδών που θα δημιουργούσαν στην Καβάλα, οι νέο-οθωμανοί, με αιχμή του δόρατος τον ιδιαίτερα γνωστό τουρκόφιλο, καθηγητή του Pricenton Lowry Heath; Μάλιστα να θυμίσουμε ότι για το σκοπό αυτό είχε έρθει στην Καβάλα και ο
υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, τον περασμένο Μάρτιο, στο Ιμαρέτ. Ε, το θέμα αυτό τελείωσε. Η τελευταία πράξη γράφτηκε πριν λίγες ημέρες με απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο διαμήνυσε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν μπορεί να έχει συνέχεια αυτή η προσπάθεια. Για το θέμα ενημερώθηκε ήδη και η τουρκική πλευρά.

Δεν ξέρουμε πόσο συμβάλλαμε σε αυτή την εξέλιξη με τα δημοσιεύματα μας, καθώς όσοι αναφέρθηκαν στο θέμα επικαλέστηκαν τις αποκαλύψεις του «Χ», εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι ο νέο-οθωμανισμός στην Καβάλα υπέστη μια σημαντική ήττα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η προσπάθεια διείσδυσης στην Καβάλα, εξάλλου ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείρηση, η οποία εκδηλώνεται μέσα από πρωτοβουλίες που υιοθετεί ο Δήμος Καβάλας. Και μην νομίζουν ότι επειδή φροντίζουν να ενημερώσουν το ΥΠΕΞ είναι καλυμμένοι, γιατί και στο θέμα του Κέντρου Οθωμανικών Ιστορικών Σπουδών ήταν ενήμερη η Αθήνα, αλλά όταν άρχισαν τα προβλήματα έκανε πίσω… με συνέπεια να βρεθούν κάποιοι στον αέρα. Κάτι που θα συμβεί και τώρα, αλλά με πολύ σοβαρότερες συνέπειες για την πολιτική τους καριέρα.