Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Πάνδημη η κηδεία


Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Μελλισοκομείο, τελέστηκε χθες το μεσημέρι νεκρώσιμη ακολουθία για τον αποθανόντα Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλο. Μετά από μια σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο που κράτησε περίπου έξη μήνες ο πολιτικός και συνεταιριστικός παράγοντας του Παγγαίου κατέληξε. Πλήθος κόσμους, ανώνυμων και επώνυμων φίλων του τον αποχαιρέτησε στην τελευταία του καταγγελία στην σκιά του Παγγαίου.


Στην τελευταία του κατοικία τον νεκρό συνόδευσαν πάνω από 1.000 άτομα, με επικεφαλής γνωστούς πόντιους λυράρηδες όπως, ο Πλούταρχος, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, Δημήτρης Πιπερίδης, Στάθης Νικολαϊδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Κώστας Κοριανόγλου, ο Βεργίδης και Αχιλλέας Βασιλειάδης. Επίσης παρών ήταν και ο καθηγητής Ιστορίας  Κώστας Φωτιάδης. Ενώ την ΠΑΣΕΓΕΣ την εκπροσώπησε ο πρόεδρός της Τζανέτος Καραμίχας.
Από τον πολιτικό κόσμο υπήρχαν πάρα πολλές παρουσίες μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης  Μιχαλολιάκος που τον αποχαιρέτησε μεταφέροντας και μήνυμα του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά που δήλωσε ότι «Η Ελλάδα έχασε ένα καλό παιδί». Επίσης πρόσθεσε στην ομιλία του ο κ. Μιχαλολιάκος ότι «θα λείψει από την Ελλάδα ο Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος, σε μια στιγμή δύσκολη που τον χρειάζεται» προσθέτοντας ότι «ήταν στην πολιτική γιατί αγαπούσε την Ελλάδα».