Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Όχι κόμμα!!!


Πραγματικά ξάφνιασε πολλούς η θέση που εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης στο ιδρυτικό συνέδριο της ΣΠΙΘΑΣ που έγινε στην Καβάλα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, λέγοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να σχηματίσουν ένα κόμμα που θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές. Ο κ.
Θεοδωράκης με τη σοφία των χρόνων που κουβαλάει στην πλάτη του έχει μάθει να περιμένει και να μην βιάζεται. Δεν μπορεί κανείς να πάει στο ραντεβού με την Ιστορία, ούτε πιο μπροστά, ούτε πιο μετά, πρέπει να είναι στην ώρα του γιατί αλλιώς το χάνει.

Ο κ. Θεοδωράκης βλέπει λοιπόν, όπως κάθε διορατικός και έξυπνος πολίτης αυτής της χώρα, ότι αυτό που ονομάστηκε «ρωμαίικο κράτος» μετά την επανάσταση του 1821, «ψευτορωμαίικο» αποδείχθηκε, γι’ αυτό και θα περιμένει με υπομονή την ολοκλήρωση των νομοτελειακού χαρακτήρα αλλαγών που έρχονται και μετά θα μπει στον «χορό». Μέχρι τότε – παρά το προχωρημένο της ηλικίας του – φροντίζει να πιάνει «στασίδι». Νωρίς πήγε, ετοιμάζεται και όταν έρθει η ώρα που θα δοθεί το σύνθημα θα γίνει και το κόμμα, μέχρι τότε η ΣΠΙΘΑ θα είναι ένα «μέτωπο αντίστασης».