Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Παραλογισμός


Ήρθε χθες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Δριβελέγκας για την διανομή ακαλλιέργητης γης σε νέους αγρότες. Βρήκαν λοιπόν την ευκαιρία και οι κτηνοτρόφοι να μιλήσουν για το δράμα και τον παραλογισμό που ζουν. Συγκεκριμένα το 95% των κτηνοτροφικών μονάδων λειτουργεί χωρίς άδεια και ο λόγος είναι ότι υπάρχει μια διαδικασία τόσο γραφειοκρατική και χρονοβόρα που ελάχιστοι
καταφέρνουν να πάρουν την πολυπόθητη άδεια. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, η συντριπτική πλειονότητα των κτηνοτρόφων είναι όμηροι στον καθένα που θέλει να τους κλείσει και επιπλέον αυτό τους εμποδίζει να επενδύσουν χρήματα και να κάνουν μεγαλύτερες μονάδες, καθώς συναντούν συνέχεια μπροστά τους την ανάγκη ύπαρξης της άδειας λειτουργίας. Την ίδια ώρα και ενώ συμβαίνουν αυτά ελέω γραφειοκρατίας η χώρα έχει σημαντικό έλλειμμα στην κτηνοτροφική παραγωγή με συνέπεια να εισάγει κρέας, γάλα, τυρί!!!

Αν αυτό δεν είναι παραλογισμός τότε τι είναι; Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Δριβελέγκας τους υποσχέθηκε ότι σε μια βδομάδα θα ψηφιστεί νόμος που θα απλοποιεί τις διαδικασίες έτσι ώστε να προχωρήσουν οι αδειοδοτήσεις!!! Με άλλα λόγια έπρεπε να φτάσουμε στην – επιλεκτική – χρεωκοπία, να μην μας δανείζουν, για να λύσουμε τέτοια προβλήματα προκειμένου να υπάρχει το πρόβλημα της επάρκειας, άνευ εισαγωγών.