Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Άρση του απορρήτου


Συγκεκριμένες κινήσεις γίνονται από βουλευτές  που δεν έχουν να φοβηθούν κάτι από την κίνηση μαύρου χρήματος για να αποστασιοποιηθούν από το νοσηρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου που φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό από συνάδελφο τους. Έτσι χθες ο
βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής, μιλώντας στους δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι επεξεργάζεται και σύντομα θα καταθέσει πρόταση στη Βουλή, με την οποία θα εγκρίνεται η άρση του τραπεζικού απορρήτου για όλου στους βουλευτές, έτσι ώστε να δοθούν όλα στην δημοσιότητα. Η σκέψη του κ. Παπουτσή είναι πολύ απλή, όποιος δεν έχει να κρύψει κάτι, δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Χθες, επίσης, ο έτερος καβαλιώτης βουλευτής, Σάββας Εμινίδης δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι από πέρσι έχει υπογράψει δήλωση άρσης του δικού του τραπεζικού απορρήτου και ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να προχωρήσει σε ανάλογη ρύθμιση για όλους τους βουλευτές προκειμένου να πάψει να υπάρχουν «μυστικά και ψέματα» που σπιλώνουν το σύνολο του βουλευτικού κόσμου.