Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Απίθανη ιστορία


Συμπολίτης μας ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο, πριν μια εβδομάδα με δύο διαρρήκτες χωρίς να το καταλάβει εκείνη τη στιγμή, αλλά αυτό δεν ήταν το μοναδικό σοκ που ένοιωσε, καθώς στην Αστυνομία του είχαν μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη.

Πριν μια εβδομάδα ακριβώς,  γύρω στις 9 το βράδυ, γυρίζει ο συμπολίτης μας στο σπίτι του, η είσοδος της πολυκατοικίας είναι μπλοκαρισμένη και με λίγο κόπο την ανοίγει.  Ανεβαίνει αφήνει τα ψώνια του και ξανακατεβαίνει, οπότε μπροστά στην μπλοκαρισμένη πόρτα βλέπει δύο νεαρούς – νόμιζε ότι είναι φοιτητές που πρόσφατα μετακόμισαν στην οικοδομή  - οι οποίοι προσπαθούσαν να ανοίξουν την πόρτα. Τους πλησιάζει και αρχίζει να τους φωνάζει ότι δεν είναι ανάγκη να την ζορίζουν την πόρτα γιατί είναι ήδη προβληματική. Αυτή η σκηνή κρατάει δέκα – δεκαπέντε λεπτά, οι νεαροί αγωνιούν να βγουν έξω και συνομιλούν στο κινητό με ένα φίλο τους που είναι εκεί κοντά, ενώ τον πιέζουν να τους ανοίξει… Η πόρτα δεν ανοίγει, οπότε τους λέει να μην κάνουν τίποτα μέχρι να πάει στο δικό του διαμέρισμα να ειδοποιήσει τον κλειδαρά. Μέχρι να ανέβει, να τηλεφωνήσει και να ξανακατέβει, διαπιστώνει ότι οι νεαροί έχουν σπάσει την πόρτα και έχουν φύγει. Εκεί που εξετάζει την πόρτα έρχεται ο κλειδαράς που βλέπει την κλειδαριά και τον ενημερώνει ότι η πόρτα είναι παραβιασμένη με «σκύλα», είδος μικρού λοστού. Κάπου εκεί έρχεται και ένας μαραγκός που τους λέει ότι τον ειδοποίησαν για σπασμένη πόρτα σε διαμέρισμα της οικοδομής. Τότε μαθαίνουν ότι έχει γίνει διάρρηξη σε διαμέρισμα της οικοδομής τους, στο οποίο διαμένει μια ηλικιωμένη, η οποία άργησε να καταλάβει τι έπαθε και μέχρι να συνέλθει έφυγαν οι δράστες!!!

Τελικά γίνεται η καταγγελία στην αστυνομία έρχονται εξετάζουν τα ίχνη των διαρρηκτών και φεύγουν. Ο εν λόγω συμπολίτης μας είναι σοκαρισμένος καθώς συνειδητοποιεί ότι οι δύο νεαροί με τους οποίους μάλωνε για την πόρτα ήταν οι δύο διαρρήκτες!!! Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Την επομένη τον ενημερώνουν από την αστυνομία ότι έχουν κάνει προσαγωγές και να πάει να δει μήπως αναγνωρίσει τους δύο δράστες. Πηγαίνει λοιπόν στην Ασφάλεια για να βοηθήσει το έργο της έρευνας, όπου τον εμφανίζουν μπροστά σε καμία δεκαριά άτομα και του ζητάνε να αναγνωρίσει τους δράστες!!! Με τον φόβο ότι θα τον αναγνωρίσουν και οι δράστες, οι οποίοι σημειωτέον γνωρίζουν και πού είναι το σπίτι του, παθαίνει ένα σοκ και δεν μπορεί να μιλήσει!!! Λογικό και αναμενόμενο καθώς, χωρίς ένα μέτρο προστασίας, το γνωστό τζάμι – καθρέφτη, ποιος απλός πολίτης θα μπορούσε να μπει στην διαδικασία της αναγνώρισης; Αν με τέτοιες προχειρότητες ελπίζει η αστυνομία ότι θα έχει την βοήθεια των πολιτών είναι πολύ γελασμένη!!!