Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Σενάρια φαντασίας


Το παραμύθι με τον κακό λύκο το ξέρετε ε; Αυτό μου θυμίζουν εκεί στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, εκτός και αν δεν είναι δική τους έμπνευση τα σενάρια περί εκχώρησης της φυσικής δεξαμενής φυσικού αερίου και προέρχονται από κάτι δημοσιογραφικούς εγκέφαλους που θέλουν να εντυπωσιάσουν.

Γράφτηκε λοιπόν ότι ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης δεσμεύτηκε στους άραβες των
Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να τους δώσει την εν λόγω δεξαμενή στο άλλοτε ενεργό κοίτασμα νοτίου Καβάλας, μόνο που τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μια πρόσκληση έγινε για συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό και τίποτα περισσότερο!!! Φαίνεται όμως κάποιους βολεύει να κάνουν τους παλληκαράδες!

Όπως έχουμε γράψει εδώ και μήνες, όταν κάποιοι θεωρούσαν και πάλι την δουλειά τελειωμένη – τότε υπέρ της Ενεργειακής Αιγαίου – η εν λόγω δεξαμενή έχει περάσει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων – υπό την προεδρία του Γιάννη Κουκιάδη – με σκοπό να δωθεί κατόπιν διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για εκμετάλλευση. Ενέργεια η οποία απορρέει από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα μας από το πρώτη Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι η κυριότητα 100% ανήκεις το ελληνικό δημόσιο, οπότε πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των δανειστών μας. Γι’ αυτό κανένας υφυπουργός δεν μπορεί να την υπόσχεται σε κανέναν χωρίς διαγωνισμό. Αυτά γράφαμε μήνες τώρα και συνεχίζουν να ισχύουν χωρίς καμία παρέκκλιση!!!