Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ευκαιρία για όλους


Τα μηνύματα που έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα για τις εμφανίσεις των βουλευτών, κύρια του ΠΑΣΟΚ, είναι δηλωτικά των διαθέσεων των ψηφοφόρων. Αυτό φαίνεται και εδώ στην Καβάλα, από τα μηνύματα που έρχονται από τις επαφές του βουλευτών με του πολίτες του νομού. Στην καλύτερη περίπτωση παγωμάρα, στην χειρότερη αποδοκιμασίες και τα πρόσωπα του «δράματος»
μάλλον κοιτάνε αμήχανα το αγανακτισμένο κοινό…



Γιατί όμως; Μήπως επειδή έχουν μάθει μόνο στα «μπράβο» και τα «ζήτω»; Πολιτική δεν είναι όμως η προεκλογική διανομή πλούτου – με οποιονδήποτε τρόπο – αλλά η άποψη, τα επιχειρήματα, η πειθώ!!! Η πολιτική θέλει στοχασμό, καλλιέργεια, άποψη, και κάτι ακόμη, θέλει πίστη. Αν δεν πιστεύει ο πολιτικός κάτι καλύτερα να μην το πει και να μην το κάνει, απλά και μόνο να είναι συνεπής με την λεγόμενη «κομματική πειθαρχία».



Δεν ξέρουμε αν οι βουλευτές μένουν άναυδοι επειδή βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αποδοκιμασίες ή τρομάζουν διαπιστώνοντας την πολιτική τους ανεπάρκεια και το κενό που υπάρχει κάτω από τα πόδια τους μετά την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος. Είναι ένα ζητούμενο το οποίο πρέπει να το απαντήσουν.



 Αν πιστεύουν στην πολιτική και τις δικές τους ικανότητες θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθουν πως τους βλέπουν οι ψηφοφόροι τους, χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές. Το θέμα είναι αν θα την δουν ως ευκαιρία ή ως πρόβλημα. Από την απάντησή που θα δώσουν θα κριθεί εν πολλοίς και το πολιτικό τους μέλλον.



Με δύο λόγια η εποχή της ευκολίας τελείωσε, η κρίση λειτουργεί ως κρησάρα, κρατάει τα άχρηστα και αποβάλει τα περιττά και αυτό ισχύει για όλους μας χωρίς εξαιρέσεις. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να πάρουν οι πολιτικοί από αυτές τις εκλογές.