Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Μια χαρούμενη νότα


Σε μια Καβάλα που συνεχώς βουλιάζει κάτω από το βάρος των οικονομικών προβλημάτων, ήταν μια άλλη, χαρούμενη μπορούμε να πούμε νότα, η έλευση του κρουαζιερόπλοιου SEVEN SEAS VOYAGERS το Σαββάτο το πρωί. Γέμισε κυριολεκτικά το λιμάνι από ένα τεράστιο πλοίο που πολλοί το
παρομοίασαν με πολυώροφη πολυκατοικία καθώς κάθε καμπίνα είχε και το μπαλκονάκι της. Το καλό με αυτή την επίσκεψη ήταν ότι το πλοίο έμεινε στην Καβάλα όλη την ημέρα, οπότε αφού πήγαν οι περισσότεροι επιβάτες στους Φιλίππους και  άλλοι πήγαν στα Στενά του Νέστου, στην συνέχεια είχαν χρόνο να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Ίσως τα χρήματα που άφησαν για φαγητό , καφέ και κανένα δώρο να μην ήταν πολλά ήταν όμως μια μικρή ανάσα για την αγορά και μια υπόσχεση για το τι πρέπει να προσδοκούμε από τον τουρισμό κρουαζιέρας. Το εν λόγω πλοίο θα έρθει άλλες επτά φορές μέσα στο 2012 και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα.



Ωστόσο όπως λέει ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Στέλιος Σχοινάκης, αυτό είναι μόνο η αρχή αφού η προσπάθεια που γίνεται τώρα θα αποδώσει στο μέγιστο σε ένα με δύο χρόνια!!!