Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Που πήγε η τροπολογία;


Όταν γράφαμε πριν από μία εβδομάδα ότι δεν πρόκειται να περάσει από αυτή τη Βουλή η τροπολογία που θα επιτρέψει στην Ενεργειακή Αιγαίου και στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ να προχωρήσουν στην  εκμετάλλευση του κοιτάσματος στο πεδίο Ε – για την υπόγεια δεξαμενή φυσικού αερίου, ούτε συζήτηση δεν γίνεται πλέον –, κάποιοι μας χλεύαζαν και μας απειλούσαν.




ΔΥΣΤΥΧΩΣ – και το γράφουμε με κεφαλαία γράμματα – δικαιωθήκαμε, δεν μας ευχαριστεί αυτό, αλλά είναι μια επιβεβαίωση ότι σε αυτή την στήλη δεν γράφουμε ανοησίες και δεν  λειτουργούμε ως παπαγαλάκια κανενός. Απεναντίας γράφοντας εκτιμήσεις που έρχονται τα ίδια τα γεγονότα να τις επιβεβαιώσουν – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν κάνουμε λάθος δεν θα το αναγνωρίσουμε - πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στο να ξυπνήσουν οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια και να καταλάβουν ότι αυτός που τον «επέλεξαν για τσομπάνη θα τους πουλήσει στον χασάπη», χωρίς να το καταλάβουν και όταν θα μπει το λουκέτο, αυτοί θα είναι κρεμασμένοι στα τσιγκέλια του ταμείου ανεργίας και ο « τσομπάνης» τους θα ζει ζωή και κότα σε κάποιον επίγειο παράδεισο!!!



Γι’ αυτό ας αφήσουν τις ανοησίες και αντί να ασχολούνται με εμάς, ας ασχοληθούν με την πραγματική απειλή που έχουν πάνω από το κεφάλι τους. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι κινδυνεύουν σοβαρά να βρεθούν στο ίδιο πιάτο με τους συναδέλφους τους στη ΒΦΛ. Και μάλιστα τόσο σύντομα που δεν φαντάζονται!!!