Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Από το air show στο Μάπετ σόου


 Η πολεμική και η διάθεση εκχυδαϊσμού των πάντων είναι εξαιρετικά εύκολο, η δημιουργία όμως έχει και ρίσκο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Ειδικά σε περιόδους κρίσης όλα γίνονται πιο δύσκολα. Το να κάθετε λοιπόν κανείς σε ένα μπαλκόνι, ραδιοφωνικό ή καφενείου και να νομίζει
ότι είναι στο αντίστοιχο μπαλκόνι του Μάπετ σόου, είναι και εύκολο και δίνει ρόλο και λόγο ύπαρξης. Ωστόσο δεν είναι παραγωγικό.



Η φετινή διοργάνωση του air show κατέστη δυνατή με ένα προϋπολογισμό που απέχει πάρα πολύ από τους αντίστοιχους άλλων ίδιων διοργανώσεων. Το να «σηκώσεις» δέκα ή είκοσι αεροπλάνα να ταξιδέψουν και να έρθουν στην Καβάλα να κάνουν επιδείξεις δεν είναι καθόλου – μα καθόλου εύκολο. Αν θέλουμε μια άρτια και απόλυτα επαγγελματική διοργάνωση θα πρέπει να πληρώσουμε και είμαστε σίγουροι ότι μέσα σε λίγα χρόνια θα τα εισπράξουμε στο πολλαπλάσιο. Ωστόσο αυτά τα χρήματα που απαιτούνται δεν υπάρχουν και ότι γίνεται, επιχειρείται με ψίχουλα. Το να σταματήσει είναι εξαιρετικά εύκολο, το να συνεχιστεί ιδιαίτερα δύσκολο.



Ας τα σκεφτούμε αυτά καλά πριν ρίξουμε την πέτρα του αναθέματος.