Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Κριτική ή πολεμική;


Η φετινή διοργάνωση του air show, αν και ήταν η δεύτερη στη σειρά, δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει απόλυτα τις προσδοκίες που δημιούργησε. Ίσως το μόνο λάθος των διοργανωτών να ήταν ότι έβαλαν στόχους πολύ πιο υψηλούς από αυτούς που μπορούσαν σηκώσουν. Γιατί μην ξεχνάμε ότι
όλη η διοργάνωση στηρίχθηκε σε πλάτες εθελοντών!!! Γύρω στα 30 άτομα δούλεψαν για αρκετές εβδομάδες με μοναδικό γνώμονα το πως θα προσφέρουν στην πόλη τους κάτι το ξεχωριστό. Παρά τα προβλήματα το κατάφεραν.



Υπήρξαν ολιγωρίες, καθυστερήσεις, ακυρώσεις στο πρόγραμμα, αλλά αυτά δεν είναι ικανά να ακυρώσουν την εξαιρετική ιδέα της διοργάνωσης. Υπήρχαν και καλές στιγμές όπως ήταν η εντυπωσιακή παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα ήταν ακόμη καλύτερες αν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί που βάζει το οικονομικό πρόβλημα.



Θέλουμε να κρίνουμε τόσο την περσινή, όσο και την φετινή παρουσία ως μια συνέχεια, όπου μέσα από τα λάθη έρχεται η διόρθωση και η βελτίωση. Το θέμα βέβαια είναι εμείς τι θέλουμε; Αν ικανοποιούμαστε να λιθοβολούμε όποιον πάει να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της πόλης, τότε ναι, οι «τρελοί» του air show μας έδωσαν μια πολύ καλή ευκαιρία. Αν θέλουμε να δίνουμε τόπο για νέες, καινοτόμες προσπάθειες, οφείλουμε να σταθούμε κριτικά, με ψυχραιμία και μεγαλοψυχία, να εντοπίσουμε τα λάθη, να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, όπου είναι δυνατόν και σε κάθε περίπτωση να επιβραβεύσουμε την προσπάθειά του. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πούμε ένα μπράβο σε όσους προσπάθησαν. Ακόμη και αν δεν πέτυχαν το καλύτερο, τουλάχιστον έδωσαν αυτό που μπορούσαν στην πόλη. Ακόμη και γι’ αυτό αξίζουν τα συγχαρητήρια μας.



Παρά τις γκρίνιες και τα παράπονα να σημειώσουμε ότι υπήρξαν αρκετοί επισκέπτες που ήρθαν στην Καβάλα για να παρακολουθήσουν το air show, μπορεί να μην ήταν τόσοι όσοι θα θέλαμε, ήταν όμως αρκετοί για να γίνουν οι διαφημιστές της πόλης μας.