Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τους ξέχασαν;


Το 2006 το Επιμελητήριο Καβάλας προκήρυξε μέσω ΑΣΕΠ τέσσερεις θέσεις για να καλύψει κενά του προσωπικού του. Οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους και τελικά αναδείχθηκαν τέσσερα άτομα που είχαν τα προσόντα για τις συγκεκριμένες θέσεις. Ωστόσο από την στιγμή που
ελήφθη η απόφαση για την πρόσληψη μέχρι που βγήκαν τα ονόματα των επιτυχόντων πέρασαν περίπου τέσσερα χρόνια (!!!) έτσι είχαμε φτάσει στο 2010 οπότε ένεκα της κρίσης σταμάτησαν οι διορισμοί. Εν τω μεταξύ όμως στο διάστημα αυτό αυξήθηκαν τα κενά στην στελέχωση του Επιμελητηρίου, αφού όποιος μπορούσε να φύγει με σύνταξη το έκανε. Η διοίκησή του για να καλύψει τα κενά, τα οποία είχαν πληθύνει, προσελάβανε άτομα μέσα από διάφορα προγράμματα- για να μπορούν να πληρώνονται –, αλλά δεν πήρε κανένα άτομο από τους τέσσερεις επιτυχόντες του ΑΣΕΠ… Προφανώς κατά την δική της κρίση δεν είχαν αρκετά προσόντα έναντι των υπολοίπων,  αφού οι άλλοι είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη»!!!

 

Συμπέρασμα: Στην Ελλάδα, ακόμη και τώρα, την εποχή της κρίσης, δεν μετράνε τα προσόντα σου, αυτά είναι μόνο για το ΑΣΕΠ, αλλά το πόσο καλά τα πάς με τον πρόεδρο!!! Το σημειώνουμε το περιστατικό καθώς την Παρασκευή στα εγκαίνια της έκθεσης EXPO 2012 θα ακούσουμε πολλά για την κρίση και τις αιτίες της, δεν θα ακούσουμε όμως τίποτα για την καταδίκη της λογικής των κολλητών που ακόμη και σήμερα είναι κυρίαρχη.