Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Για τον Καπνό


Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων Καβάλας, αύριο Σαββάτο, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία της Ευθυμίας Πέγιου με θέμα: «Ο καπνός και η
σημασία του για την οικονομία της Καβάλας». Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 και στην διάρκειά της θα προβληθεί ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο ένδοξο καπνικό παρελθόν της πόλης, με υλικό που προέρχεται από το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ και το Μουσείο Καπνού.

Για την ιστορία του καπνού στην Καβάλα έχουν μιλήσει και άλλοι, δεν είναι η πρώτη η κ. Πέγιου, ωστόσο εκείνο που κάνει ξεχωριστή την ομιλία της είναι το γεγονός ότι έχει μελετήσει καλά εκείνη την εποχή, θα μιλήσει για γεγονότα που έχει ζήσει χωρίς να εξυπηρετεί σκοπιμότητες όπως έγινε κατά το παρελθόν από άλλους και όσοι γνωρίζουν, καταλαβαίνουν το τι εννοούμε. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι πατέρας της κ. Πέγιου, ο αείμνηστος Γιώργος Πέγιος συνδικαλιστής και πρωταγωνιστής στην εποχή της ακμής του καπνού, είναι ένας από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Μουσείου Καπνού.