Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Γκρεμίζουν κεραίες στη Θάσο


Υπογράφηκε από τον δήμαρχο Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ η απόφαση για την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής που βρίσκεται σε κτίριο επί της παρόδου της οδού Ηρακλέους στο Λιμένα Θάσου και στην οποία είναι τοποθετημένη κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας VODAFON. Η
κεραία πρόκειται να απομακρυνθεί από το εν λόγω κτίριο με ενέργειες του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  Ο Δήμος Θάσου πρότεινε δασική έκταση στη θέση Νεροσυκιά (Άνω Τούμπα) όπου με ασφάλεια για τους δημότες μπορεί να εγκατασταθεί, έναντι αντιτίμου, η κεραία και ο σχετικός εξοπλισμός της εταιρείας.

Τα παραπάνω τονίζονται στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θάσου και με αυτό τον τρόπο καταδεικνύεται ότι ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ πάνω απ’ όλα βάζει την υγεία των κατοίκων και την νομιμότητα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Θάσου: «Η δε τοπική κοινωνία πρόκειται να ωφεληθεί διπλά από την εγκατάσταση της εταιρείας στη νέα θέση, διότι καταρχήν θα διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία, αλλά και θα εισπράττει ο Δήμος μίσθωμα για την ενοικίαση του χώρου, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα από την πλευρά της εταιρίας».