Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Στο όνομα της οικονομίας


Μετά το τραγικό περιστατικό στην Μεσορόπη πολλά γράφτηκαν και πολλά ειπώθηκαν για το γεγονός ότι ενώ το σπίτι διέθετε καλοριφέρ δεν δούλευε λόγω του γνωστού προβλήματος με την τιμή του
πετρελαίου θέρμανσης. Κανείς όμως δεν έθιξε το γεγονός ότι η απόσταση που χωρίζει το χωριό από την Ελευθερούπολη, όπου βρίσκεται ο πλησιέστερος πυροσβεστικός σταθμός είναι υπολογίσιμη σε ένα τέτοιο περιστατικό. Η μισή ώρα που μπορεί να χρειάστηκε για να φτάσει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα ίσως να ήταν κρίσιμο χρονικό διάστημα για την σωτηρία των παιδιών. Βέβαια εικασίες κάνουμε αλλά όλοι γνωρίζουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις και τα λίγα λεπτά της ώρας είναι σημαντικά.

Επειδή λοιπόν υπάρχουν ολόκληρες περιοχές του Νομού Καβάλας που είναι μακριά από τους πυροσβεστικούς σταθμούς, βλέπε ορεινό όγκο Λεκάνης και περιοχή Ορφανού και Πιερείας κοιλάδας, μήπως θα ήταν σκόπιμο να ζητηθεί η συγκρότηση ενός μικτού συνεργείου πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ όπου θα σταθμεύει σε ένα κεντρικό σημείο αυτών των περιοχών; Βάζουμε και το ΕΚΑΒ, γιατί πραγματικά και εκεί υπάρχει το ίδιο πρόβλημα στην κάλυψη μεγάλων περιοχών του νομού. Εξάλλου τέτοιο μικτό σχήμα – απ’ όσο γνωρίζουμε -λειτουργεί στο Παρανέστι για να καλύπτει όλη την ορεινή περιοχή του οικείου δήμου.