Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Για το χαράτσι


Μπορεί ο Γιάννης Στουρνάρας να δήλωσε ότι θα υποχρεώσει τη ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι παρά την περί του αντιθέτου απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, ωστόσο η υπόθεση έχει μείνει σε
επίπεδο δηλώσεων. Η ΔΕΗ στην Καβάλα κάνοντας χρήση της εγκυκλίου που έχει στα χέρια της από την κεντρική διοίκηση – ακόμη τουλάχιστον – δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αποφασίσουν αν θα πληρώσουν το σύνολο του λογαριασμού ή θα ζητήσουν να εξαιρεθεί το χαράτσι.

Με αυτόν τον τρόπο πολλοί συμπολίτες μας κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος και επιπλέον έχει πάψει η ΔΕΗ να είναι ο κυματοθραύστης των αντιδράσεων των πολιτών για το άδικο χαράτσι. Πέρα όμως από αυτό η εξέλιξη αυτή επιτρέπει σε περισσότερους να πληρώνουν το κόστος του ρεύματος και να εισρέει έτσι ζεστό χρήμα στα ταμεία της επιχείρησης.

Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθει το υπουργείο Οικονομικών κάποια στιγμή και να αφαιρέσει από τα χρήματα που έχει καταθέσει ο κάθε καταναλωτής για τον κόστος του ρεύματος τα χρήματα που αντιστοιχούν στο χαράτσι, ωστόσο αυτό που έχει γίνει γνωστό από τη ΔΕΗ είναι ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση δεν θα γίνει διακοπή στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.