Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Άλλοι Σαμψούντα και άλλοι Σμύρνη


Οι ξενοδόχοι της Καβάλας, αποφάσισαν – όπως φαίνεται – να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της προσέλκυσης τουριστών από την γείτονα Τουρκία. Έτσι με δικά τους έξοδα τα μέλη του
Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, έδωσαν το παρών τις προηγούμενες ημέρες στην έκθεση τουρισμού της Σμύρνης και όπως μας έλεγαν μέλη της αποστολής έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις επαφές που είχαν.

Τις ίδιες ημέρες που οι ξενοδόχοι ήταν στην Σμύρνη, όλες – άντε σχεδόν όλες – οι αρχές του τόπου βρέθηκαν στην Σαμψούντα του Πόντου, καλεσμένοι του οικείου δήμου. Το σύνολο των εξόδων της εκδρομής ήταν πληρωμένα από τους Τούρκους, και όπως μας έλεγαν τα μέλη της εκδρομής η περιποίηση που έτυχαν ήταν κάτι παραπάνω από βασιλική. Σε σημείο τέτοιο που να δημιουργεί υποψίες η γαλαντομία των Τούρκων. Βέβαια δεν ξέρουμε πόσοι από τους εκδρομείς κατάλαβαν το τι συνέβαινε και πόσοι είχαν απλώς παραδοθεί στις ανατολίτικες «απολαύσεις»… Το γενικό πρόσταγμα της εκδρομής το είχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης και Μάρκος Δέμπας, οι οποίοι κάθε λίγο και λιγάκι όλο και κάποιον πολιτικό παράγοντα της Καβάλας, τον πάνε για μια βασιλική φιλοξενία στην Σαμψούντα… Αν τώρα ρωτάτε για το επίσημο σκοπό του ταξιδιού, δεν υπάρχει απάντηση… ‘Η μάλλον η απάντηση είναι το ίδιο το ταξίδι και το ότι όλοι πέρασαν πολύ, μα πάρα πολύ καλά!!!

Γυρνώντας ο καθένας τους, είχε στην βαλίτσα του μια πλειάδα δώρων, μεταξύ των οποίων και ένα λεύκωμα – συνοδευόμενο και από cd – με φωτογραφίες από το πώς πέρασε στην εκδρομή και φυσικά πολλές αναμνήσεις ευχάριστων στιγμών!!!

Λεζάντα:  Όταν χτυπάει κακοκαιρία στην Καβάλα τη «νύφη» την πληρώνουν τα δέντρα – καμιά φορά και τα αυτοκίνητα-, όπως έγινε και την περασμένη Κυριακή.