Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΣΤΟΥ: Ποιος θα πληρώσει για τα σκουπίδια;


Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Β. Τσομπανόπουλος ζήτησε από το δήμαρχος να βρει άμεσα λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες




Οι υψηλοί κυριάρχησαν  στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου, όπου διοίκηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το θέμα των σκουπιδιών, αλλά και για τον τρόπο καταπολέμησης των κουνουπιών.
Η ένταση δεν άργησε να έρθει όταν στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα ο δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης ενημέρωσε για τις συναντήσεις στην Αθήνα, σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Στον Δήμο Νέστου έφτασε σύμβαση από τη ΔΙΑΑΜΑΘ, η οποία απαιτεί να κλείσει άμεσα ο ΧΑΔΑ που λειτουργεί στον Ξεριά και για τον οποίο έχει επιβληθεί πρόστιμο 10.000 € από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Η σύμβαση ζητά άμεσα από τη διοίκηση του δήμου να αποφασίσει που θα τοποθετηθεί το εργοστάσιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Σ. Μιχαηλίδη ότι σε περίπτωση που δε βρεθεί λύση, τότε οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή.