Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ KABALA OIL: Θύμισες από τα παλιά


Εκφοβίζουν γιατί έχουν κάτι να κρύψουν;


Προκάλεσαν ζημιές στο ξενοδοχείο όπου θα μιλούσε ο Μάκης Βορίδης 
Έντονα επεισόδια προκλήθηκαν  χθες το απόγευμα από ομάδα εργαζομένων στην KAVALA OIL με αφορμή στην Καβάλα την επίσκεψη του πρώην υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη. Οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα λίγο πριν ξεκινήσει η
προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου Ωκεανίς και εισήλθαν μέσα όπου προκάλεσαν  υλικές ζημιές. Έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο του ξενοδοχείου και πέταξαν μπογιά. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο χώρο όπου επρόκειτο να δοθεί η συνέντευξη αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες και έσπασαν ποτήρια και πιάτα.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας  Κώστας Ευθυμιάδης σε δήλωσή του στο «Χ» τόνισε «οι εργαζόμενοι ήρθαν αποφασισμένοι στο ξενοδοχείο για να προκαλέσουν επεισόδια. Εμείς είχαμε την επιθυμία να κάνουμε διάλογο μαζί τους αλλά δυστυχώς δεν μας έδωσαν κανένα περιθώριο. Εκφράζω την λύπη μου γι’ αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα».
Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για πάρα πολύ ώρα με αποτέλεσμα ο κ. Βορίδης να παραμείνει αποκλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και οι διοργανωτές ν΄ ακυρώσουν όχι μόνο την συνέντευξη Τύπου αλλά και την προγραμματισμένη  ανοιχτή εκδήλωση φίλων και στελεχών του κόμματος όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρώην υπουργός.
Η αντίδραση των εργαζομένων της KAVALA OIL σχετίζεται άμεσα με την ψήφιση από την Βουλή την προσεχή Τρίτη της νέας τροποιητικής σύμβασης για την επέκταση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης  των κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο για άλλα 25 χρόνια. Η νέα σύμβαση που θα ψηφιστεί θα αντικαταστήσει  τη σύμβαση του 1999.
Οι εργαζόμενοι της KABALA  OIL αντιδρούν στην πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης να γίνει και η μητρική εταιρεία Energean Oil & Gas συνδικαιούχος των κοιτασμάτων πετρελαίου. Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι η πρόταση του Υπουργείου βασίστηκε στη μεταξύ συμφωνία μητρικής και θυγατρικής εταιρείας που προβλέπει ότι και οι δυο θα είναι συνδικαιούχοι των κοιτασμάτων πετρελαίου και η οποία υπογράφει και από τις δύο πλευρές στις 31 Οκτωβρίου του 2012.