Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πτυχία μαϊμού


Η τυπολατρία και η θεοποίηση των τυπικών προσόντων ξέρετε ότι είναι το απαύγασμα της νεοελληνικής βλακείας. Γι’ αυτό και αποκτάει ιδιαίτερο νόημα το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας
διοίκησης που εντόπισαν δεκάδες περιπτώσεις πτυχίων μαϊμούδων που κατείχαν διάφοροι καρεκλοκένταυροι της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους συνεχίζουν ακόμη και σήμερα, να αγνοούν την ουσίας της προσφοράς και της εργασίας του κάθε επιστήμονα, μένοντας μόνο στους τίτλους σπουδών του.

Δεν θέλουμε να υπαινιχθούμε τίποτα παραπάνω από όσα λέει μόνη της η παραπάνω είδηση, απλά να την θέσουμε υπόψη των καρεκλοκενταύρων του ΤΕΙ  Καβάλας που με πρόσχημα τα «τυπικά προσόντα» εξαπολύουν πογκρόμ εκκαθαρίσεων για τους ανεπιθύμητους και μη προσαρμόσιμους στα δεδομένα που αυθαίρετα αυτοί θέτουν… Αν ακόμη και σήμερα επικρατούν αυτές οι λογικές που δεκαετίες τώρα λειτούργησαν ως προκρούστια κλίνη για να δομηθεί το επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΙ, κρίμα… Γυρίζουν το ίδρυμα πολλά χρόνια πίσω. Αν χρειαστεί ίσως και να επανέλθουμε.