Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ

Πέφτει ξύλο;




Έχουμε την εντύπωση ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ. Απόδειξη τα όσα συνέβησαν προχθές το απόγευμα όπου ο πρώην γραμματέας του σωματείου Δημήτρης Ανδριώτης δέχθηκε επίθεση από άλλο εργαζόμενο. Σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμαστε το πρωί της ίδιας ημέρας η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ είχε δικαστήριο με ένα πρώην εργαζόμενο της, ο οποίος απολύθηκε κάτω από ασαφείς συνθήκες «ανάρμοστη και αντισυμβατική συμπεριφορά» όπως γράφτηκε στην αιτιολογία. Ο κ. Ανδριώτης λοιπόν πήγε στο δικαστήριο, ως εργαζόμενος στην εταιρία και ως συνδικαλιστής, να καταθέσει υπέρ του πρώην συναδέλφου του. Τα όσα είπε όμως στο δικαστήριο ενόχλησαν –μίλησε μεταξύ άλλων τόσο για άδικη απόλυση όσο και για για κάποιους που εργάζονται στα πετρέλαια και συγχρόνως έχουν και δεύτερη δουλειά, μιας και απολυμένους κατηγορήθηκε και γι’ αυτό –, όπως ενόχλησε και γενικά το γεγονός ότι πήγε και κατέθεσε υπέρ του απολυμένου.



Το αποτέλεσμα ήταν ο κ. Ανδριώτης να δεχθεί επίθεση, να χτυπηθεί στο κεφάλι και τελικά να βρεθεί νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Καβάλας, για εξετάσεις.



Μήπως τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ και κάποιοι έχουν αρχίσει να χάνουν την ψυχραιμία τους;





Δεν πάνε καλά



Τώρα θα αναρωτιέστε από πού προκύπτει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, όταν η τιμή του πετρελαίου χτυπάει συνεχώς ρεκόρ. Δεν θα αναφερθούμε στην πολύπαθη γεώτρηση στο πεδίο Ε, όπου όπως φαίνεται θα την προλάβει και θα βγει πρώτα ακόμη και το πετρέλαιο στο πεδίο του Μπάμπουρα, αλλά ούτε και στις φαιδρές δηλώσεις ότι τον άλλο μήνα θα πραγματοποιηθεί γεώτρηση στο πεδίο της Κ, όταν είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει σχετική αδειοδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο.



Θα αναφερθούμε όμως στα οικονομικά αποτελέσματα της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ για το 2010 έτσι όπως δημοσιεύθηκαν στον φετινό ισολογισμό της. Αν διαβάζουμε καλά, λοιπόν, οι διοικούντες την επιχείρηση κατάφεραν να αυξήσουν τις ζημιές κατά εντυπωσιακό τρόπο, αυξάνοντας αυτές από 2 εκ. ευρώ που ήταν περίπου την προηγούμενη χρονιά σε 10 εκ. ευρώ. Αν αυτό δεν είναι άθλος τι είναι; Να είσαι σήμερα παραγωγός πετρελαίου και αντί για κέρδη να μετράς ζημιές και μάλιστα τόσων εκατομμυρίων; Αυτό και αν είναι επιτυχία. Γι’ αυτό ως επιβράβευση η διοίκηση αύξησε το κόστος λειτουργίας της, έτσι ενώ την προηγούμενη χρονιά τα έξοδα διοίκησης ήταν περίπου 3,99 εκατ. ευρώ το 2010 αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο φτάνοντας περίπου τα 4,90 εκ. ευρώ.



Στα παραπάνω «εξαιρετικά» αποτελέσματα οικονομικής διαχείρισης να προσθέσουμε για όσους το έχουν λησμονήσει ότι η διοίκηση της επιχείρησης βρίσκεται στα χέρια των συνδικαλιστών, στους κ.κ. Βαγγέλη Παππά και Μανώλη Κελαϊδάκη. Επιπλέον εδώ έχουμε και μια ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία, ότι δηλαδή οι συνδικαλιστές της παράταξης που έχει τον έλεγχο του σωματείου και της επιχείρησης ψηφίζουν υπέρ της απόλυσης εργαζομένων, όπως στην περίπτωση που εκδικάστηκε προχθές.



Αν σε όλα αυτά υπάρχει κάποιο λάθος, θα ήμασταν υπόχρεοι στην διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ αν μας το επισήμανε, για να το διορθώσουμε βέβαια. Μπορεί να τους κρίνουμε αυστηρά αλλά δεν θέλουμε και να τους αδικούμε!!!