Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Οι νέες ιδέες και οι δυσκολίες τους


Η Καβάλα ευγνωμονούσα





Στο σόου KAVALA FLY INN θα συμμετέχουν περίπου 76 αεροπλάνα με μέσο όρο πληρωμάτων το καθένα από αυτά τα 4 άτομα, δηλαδή έχουμε ένα αριθμό γύρω στα 300 άτομα, αν σε αυτά προσθέσουμε άλλα 200 άτομα που είναι οι συνοδοί των πληρωμάτων αυτό σημαίνει ότι με τους πιο μέτριους υπολογισμούς θα φιλοξενηθούν κοντά στα 500 άτομα. Αρχικά ο σχεδιασμός ήταν, μέρος των επισκεπτών να φιλοξενηθεί σε καταλύματα του Δήμου Νέστου και πιο συγκεκριμένα στην Κεραμωτή. Επιπλέον επρόκειτο να υπάρχει και ένα διπλό πρόγραμμα εκδηλώσεων για Καβάλα και Χρυσούπολη. Ωστόσο η κατάληξη ήταν όλα να γίνουν στην Καβάλα, και η φιλοξενία και το πρόγραμμα των επιδείξεων. Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος πάσχοντας όπως φαίνεται από το σύνδρομο της «τουριστοφοβίας» κλείνεται στο γραφείο του και δεν θέλει να δει κανέναν. Απλά, στο σημείο αυτό θα θυμίσουμε τα όσα δήλωσε στο «Χ» ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και επαγγελματίας στο χώρο του Τουρισμού, Γιάννης Χατζηγερακούδης όταν προ ημερών περιέγραφε στο «Χ» την αντιτουριστική έως εχθρική στάση του κ. Μιχαηλίδη προς κάθε ιδέα τουριστικής ανάπτυξης της Κεραμωτής.



Στο Δήμο Νέστου λοιπόν έχουν κάθε λόγο οι επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού να καταδικάζουν αυτή την στάση του κ. Μιχαηλίδη, οι Καβαλιώτες όμως έχουν κάθε λόγο να τον ευχαριστούν, καθώς η αγορά της Καβάλας έχει να κερδίσει τα μέγιστα από την διοργάνωση του σόου KAVALA FLY INN.





Νέες ιδέες



Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνήθως οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό, είναι ότι δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο Νομός Καβάλας δεν μπορεί να είναι στραμμένος μόνο προς το θερινό τουρισμό, γιατί σε εμάς η καλοκαιρινή σαιζόν είναι πολύ μικρή σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς που βρίσκονται στην νότια Ελλάδα (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα κ.λπ.), γι’ αυτό και θα πρέπει να στραφούμε και σε άλλα είδη που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά. Διοργανώσεις όπως το KAVALA FLY INN, συμβάλουν στο να προσελκύσουν τουρίστες που ασχολούνται με το ακριβό σπόρ της αεροπλοΐας. Πρόκειται για τουρίστες με μεσαία και υψηλά εισοδήματα που δεν δυσκολεύονται να ξοδέψουν. Επιπλέον η περιοχή μας ενδείκνυται γι’ αυτό το είδος τουρισμού είτε λόγω του αεροδρομίου που διαθέτουμε, είτε και λόγω του ενδιαφέροντος τοπίου που έχουμε.



Επιπλέον είναι μια διοργάνωση που αν στηριχθεί μπορεί να συμπληρωθεί και με άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα όπως είναι οι εκθέσεις αεροπλοΐας στις οποίες οι εταιρίες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους και συνήθως αυτές συνοδεύονται και από εκδηλώσεις αεροπορικών επιδείξεων. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε κερδίσει και μια διοργάνωση για το αραχνιασμένο, αλλά κόστους αρκετών εκατομμυρίων, εκθεσιακό μας κέντρο.