Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ οι συνδικαλιστές κάνουν απολύσεις!!!


Βαριές καταγγελίες από την συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ   - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ τόσο για τους διοικούντες όσο και για το ΠΑΜΕ


Με ανακοίνωση της η παράταξη της ΠΑΣΚΕ καταγγέλλει απόλυση στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, την επιχείρηση στην οποία τα «αφεντικά» είναι οι συνδικαλιστές της, υπόθεση η οποία μάλιστα έφτασε μέχρι και τις αίθουσες των δικαστηρίων πρόσφατα. Στην ανακοίνωση γίνεται η παράθεση των γεγονότων με κάθε λεπτομέρεια και μπορούμε να πούμε ότι η υπόθεση χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. Όπως ιδιαίτερης προσοχής χρίζουν και οι λογιστικές αλχημείες που λαμβάνουν χώρα… Για όλα αυτά αλλά και για τα σημερινά περιμένουμε μια απάντηση του προέδρου της εταιρίας Βαγγέλη Παπά, την οποία και θα φιλοξενήσουμε για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ έχει ως εξής:
Στις 24-05-2011 εκδικάστηκε η αγωγή του συναδέλφου Ίκα  Κων/νου που εργαζόταν στην  Καβάλα Όιλ με την οποία ζητούσε  την επαναπρόσληψή του, αφού η απόλυσή του υποκινήθηκε από λόγους εμπάθειας και μίσους εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης στους χώρους εργασίας. Με το πάμφθηνο επιχείρημα  ότι  δεν τους ρώτησε αν μπορεί να εργάζεται μερικές ώρες εκτός του κανονικού ωραρίου του, κάτι που το έκανε νομίμως και σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία αλλά όχι σύμφωνα με το  σύνταγμα της διοίκησης της Καβάλα Οιλ.!!!!

Στην αίθουσα του δικαστηρίου ζήσαμε δύο παγκόσμιες πρωτοτυπίες. Ξαναθυμηθήκαμε ότι ο καταγγέλων του συναδέλφου Ίκα ήταν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Καβάλα Όιλ «ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ» , και αντιπρόεδρος της Καβάλα Όιλ , Κελαϊδακης Μανώλης ο οποίος και ψήφισε ΥΠΕΡ της απόλυσης του συναδέλφου στο Δ.Σ. της εταιρείας .
Η δεύτερη πρωτοτυπία είναι ότι  «θαυμάσαμε» τον γ.γ. του σωματείου μας Τσάγκα Στέργιο ως μάρτυρα κατηγορίας εναντίον του συναδέλφου Ίκα .Μάρτυρες υπερασπίσεως του συναδέλφου Ίκα ήταν οι συνάδελφοι Χρόνης Απόστολος και Ανδριώτης Δημήτρης, ο οποίος αποτελεί και εκλεγμένο μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας μας  με το  ψηφοδέλτιο που στήριζε η ΠΑΣΚΕ. 

Αυτά που ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου  κατέδειξαν το ηθικό και συνδικαλιστικό   δίκαιο των ισχυρισμών  του συναδέλφου  Ίκα και προφανώς ενόχλησαν κάποιους !!!!
Όταν ο συνάδελφος Ανδριώτης επέστρεψε στην εργασία του δέχθηκε αναίτια και απρόκλητη επίθεση και προπηλακισμό από τον αντιπρόεδρο του σωματείου Χατζηβασιλειάδη Παναγιώτη, ο οποίος για να προβεί στην άνανδρη  αυτή επίθεση εγκατέλειψε την θέση εργασίας του (controlman ) αφήνοντας κυριολεκτικά  ακάλυπτο το control room!!! (ο άλλος συνάδελφος βρισκόταν στα βεστιάρια για να αλλάξει ρούχα). Θα εφαρμοστεί εδώ ο εσωτερικός κανονισμός????

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας χωρίς ίχνος ντροπής ,έλαμψε δια της απουσίας της, τη στιγμή που η προηγούμενη Διοίκηση είχε πάρει ομόφωνη  απόφαση να στηρίξει τον συνάδελφο Ίκα με φυσική και νομική παρουσία συνεπικουρούμενη από την ΓΣΕΕ . Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ  είχε στείλει επιστολή λαμβάνοντας με σαφήνεια  θέση για  την άδικη απόλυση του συναδέλφου.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι  η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία  τηρεί «σιγήν ιχθύος». Μήπως επειδή   αγοράστηκαν πέρυσι  κουπόνια από το ΠΑΜΕ αξίας 20.000 ευρω????? (είναι πολλά τα λεφτά…..) To ίδιο ισχύει και για τα μέλη που συμμετέχουν στη σημερινή εκτελεστική  της Ομοσπονδίας μας.
 Ευτυχώς τους αντικατέστησε επάξια το Εργατικό μας  Κέντρο στη Καβάλα .


Όλα αυτά που έγιναν και   γίνονται  μας κάνουν όλους εδώ στην Καβάλα να  αναρωτιόμαστε ,  αν η Ενεργειακή Αιγαίου  που είναι μεγαλομέτοχοι  της Καβάλα Οιλ ,στηρίζουν τις ενέργειες αυτής της διοίκησης? 
Η ΠΑΣΚΕ   πιστεύει ότι  το αστείρευτο  κεφάλαιο  της πατρίδας μας ήταν και  είναι  οι εργαζόμενοί της.
Η ομοψυχία που τόσο απαιτείται αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνά η χώρα μας  τορπιλίζεται από τέτοιου είδους ενέργειες  της διοίκησης.
Κύριοι της διοίκησης  ,αλλάξτε έστω και στο παραπέντε συμπεριφορές Κοτζαμάνηδες και κομισάριοι ανήκουν στο μαύρο παρελθόν.
Με τέτοιες συμπεριφορές δεν σας παίρνει κανείς σοβαρά. Γελοιοποιείστε!!!

ΠΑΣΚΕ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ