Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Έκδηλη ανησυχία για το "Έψιλον"


Δεν είναι τυχαίο τελικά, ότι εδώ και μήνες η Kavala - Oil δεν προβαίνει σε καμιά απολύτως ενημέρωση σχετικά με την πορεία και τις εξελίξεις στη γεώτρηση προς το πεδίο Έψιλον. Ακόμη φροντίζει τεχνηέντως να αποκρύπτει πληροφορίες και ενημέρωση και από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφού όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό υποβόσκει σημαντική εσωτερική αντίδραση από μεγάλο μέρος των εργαζομένων και κατά πως λένε κάποιοι "αντιφρονούντων" στις βουλές και τη γραμμή Παππά στο εργοστάσιο. Βέβαια είναι αντιληπτό, ότι η γεώτρηση στο πεδίο "Ε" πρέπει να πετύχει για το καλό της περιοχής πρώτιστα και βέβαια της βιωσιμότητας εργοστασίου με όλα τα συνεπακόλουθά της. Όμως καθώς λέει και η αρχαία ρήση: "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον" και το "Χ" καταφέρνει πάντα να παρακολουθεί με τις διασυνδέσεις του τις γεωτρητικές εξελίξεις, παρά την κατά καιρούς μεροληπτική ενημέρωση της εταιρείας προς τον τοπικό τύπο.
Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά ειδικά τον τελευταίο καιρό, όπου η γεωτρητική στήλη προσπαθεί να πραγματοποιήσει τις τελευταίες εκατοντάδες μέτρα χωρίς επιτυχία. Ήδη προηγήθηκαν αποτυχημένες και πλημμελείς προσπάθειες σωληνώσεων λίγο πριν τα 5000 μέτρα και τώρα οι επικεφαλής του γεωτρυπάνου επιχειρούν να βγουν κάτω απ΄ αυτό το βάθος αναγκαστικά με διατομή πολύ μικρότερη από τις προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές μιας σωστής και ασφαλούς παραγωγικά γεώτρησης. Το βάθος είναι μεγάλο και όλα παίζονται για την τελική έκβαση.

Πάντως δεν λίγοι αυτοί που κατηγορούν ευθέως την Ενεργειακή για την επιλογή του γεωτρυπάνου που έκανε και την μεγάλη οικονομική αιμορραγία που προκαλεί με τις καθυστερήσεις της στην ολοκλήρωση της γεώτρησης. Εκτός και αν δεν έγινε από άγνοια η επιλογή αλλά για αν εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες!!!