Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Θα σκάσει βόμβα;


Μαθαίνουμε ότι με εντολή του υφυπουργού Υγείας και Πρόνοιας διεξάγεται έρευνα σε παραρτήματα του ΙΚΑ σε διάφορους νομούς της χώρας μεταξύ των οποίων είναι ο Νομός Καβάλας και ο Νομός Έβρου από την δική μας περιφέρεια. Η εν λόγω έρευνα που έχει προχωρήσει σημαντικά έρχεται ως
συνέχεια της απογραφής των ατόμων που λάμβαναν προνομιακά επιδόματα, από την οποία αποδείχθηκε ότι κάποιες χιλιάδες που εμφανίζονταν ως δικαιούχοι δεν τόλμησαν να εμφανιστούν για να απογραφούν. Από αυτή την ενέργεια έγινε ένα πρώτο ξεκαθάρισμα. Εκείνο που μαθαίνουμε είναι ότι η νέα έρευνα που είναι σε εξέλιξη αφορά αυτούς που έχουν βεβαίωση της αρμόδιας επιτροπής από την οποία προκύπτει ότι είναι ΑΜΕΑ. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ατόμων ΑΜΕΑ που είναι «μαϊμού», τα οποία όμως με αυτή την βεβαίωση κατάφεραν να βρουν θέση εργασίας ως ΑΜΕΑ, ή να αποκτήσουν άλλα προνόμια στερώντας την από τα άτομα που είχαν πραγματικά πρόβλημα!!!



Ωστόσο η έρευνα δεν σταματάει στα άτομα που είναι «μαϊμού» ΑΜΕΑ, συνεχίζεται τόσο προς τα μέλη της επιτροπής που έδωσαν αυτές τις βεβαιώσεις και όπως μαθαίνουμε εμπλέκονται τόσο διοικητικά στελέχη του ΙΚΑ όσο και γιατροί. Περισσότερα με το πόρισμα όταν θα ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου!