Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Προετοιμασίες για την παρέλαση


Την Τρίτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καβάλας η σύσκεψη για την παρέλαση, που συγκάλεσε ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής με θέμα την περιφρούρηση της, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τα περσινά έκτροπα. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σιμιτσής στους μετέχοντες,
υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης και προέδρους πολιτιστικών συλλόγων, έχει αποστείλει επιστολή στην κυβέρνηση με αίτημα να μην παραστεί κυβερνητικός εκπρόσωπος στην παρέλαση για να μην γίνει η παρουσία του αφορμή για έκτροπα. Επίσης σκέπτεται ο κ. Σιμιτσής  να αλλάξει ακόμη και η σύνθεση της εξέδρας, εξαιρώντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό προκειμένου να εξασφαλίσει την ειρηνική διεξαγωγή της. Ακόμη ο κ. Σιμιτσής κάλεσε όποιον θέλει να διαδηλώσει να επιλέξει οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου ή αν δεν μπορεί, ας περιμένει να τελειώσει η παρέλαση και μετά ας κάνει την διαμαρτυρία του.



Νομίζουμε ότι θα συμφωνήσουμε στα περισσότερα σημεία μαζί του, γιατί πιστεύουμε ότι η μία φορά διαμαρτυρίας φτάνει, τώρα στο σημείο που είμαστε αυτό δεν αρκεί, οπότε τα έκτροπα στην παρέλαση αν γίνουν θα υπηρετήσουν αλλότριους σκοπούς και όχι την έκφραση αντίθεσης στην οικονομική πολιτική του μνημονίου.