Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Άσχημο αστείο


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσοι επέλεξαν να μπουν σε αυτή την διαδικασία να «τρέξουν» το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ήθελαν να κάνουν το καλό και να προσφέρουν. Αυτό που κατάφεραν όμως είναι να έχουν πολλές χιλιάδες ανέργους πικραμένους  και απογοητευμένους όχι
γιατί δεν είχαν τα προσόντα για μια θέση, αλλά γιατί έπεσαν σε ερασιτέχνες του είδους. Στην πλειοψηφία τους είναι νέα παιδιά που έρχονται για ακόμη μια φορά αντιμέτωπα με την προχειρότητα που χαρακτηρίζει το ελληνικό γίγνεσθαι.

Κατόπιν τούτου είναι λογικό να νοιώθουν ότι έπεσαν θύματα μιας καλοστημένης «απάτης», ότι όλο το παιχνίδι ήταν για προεκλογική κατανάλωση και τίποτα περισσότερο. Λογικό είναι επίσης να δέχονται ως πραγματικά γεγονότα τις καταγγελίες για μαγειρέματα στα βουλευτικά γραφεία, γεγονός που συνέβαλε στα μέγιστα για να φανούς ως αλήθεια, οι συνεχείς και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις του κ. Σκορδά για το πότε θα βγουν τα αποτελέσματα. Γι’ αυτό και οι περισσότερο εκ των ανέργων έχουν πάρει την υπόθεση σαν ένα κακόγουστο αστείο.