Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Προκαλούν


Σε περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, κατά την οποία είχε αποχωρήσει η αντιπολίτευση, ψηφίστηκε μόνο από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, που ήταν παρόντες, μια απόφαση με την οποία θα αμείβονται με 600 ευρώ το μήνα οι δύο πρόεδροι των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας!!! Επιπλέον να
σημειώσουμε ότι υπάρχει ήδη ένας αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας αλλά και τρείς υπάλληλοι οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με τα θέματα των σχολικών επιτροπών και για το σκοπό αυτό έχουν διαμορφωθεί και τα απαραίτητα γραφεία σε κτήριο κοντά στο δημαρχείο.



Δεν νομίζουμε να υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα οπότε θα πρέπει να ασχολούνται τόσα άτομα με τα προβλήματα των σχολικών επιτροπών. Αν υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη χρημάτων και δη για πετρέλαιο καθώς πολλά σχολεία θερμαίνονται με οριακό τρόπο. Επιπλέον οι δύο πρόεδροι των επιτροπών, δόξα τω Θεώ, έχουν την εργασία τους και στις δύσκολες μέρες που περνάμε ως χώρα έχουν ένα σταθερό μισθό, τι νόημα λοιπόν έχει να αμείβονται και οι δύο με 1.200 ευρώ το μήνα; Μήπως υπάρχει μια υπερβολή σε όλα αυτά που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα; Γιατί αν μη τι άλλο το πρώτο και κύριο είναι να υπάρχουν χρήματα για τα σχολεία και όχι για τους ασχολούμενους με τα προβλήματα αυτών, ειδικά όταν είναι και πολλοί!!!