Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τι θα κάνουν οι τέσσερεις;


Αναφερόμαστε στους τέσσερεις βουλευτές της ΝΔ στο Ν. Καβάλας – με την σειρά εκλογής – τους Νίκο Παναγιωτόπουλο, Γιώργο Καλαντζή, Γιάννη Πασχαλίδη και Ντίνο Κλειτσιώτη. Δύο παλιούς, εκ των οποίων ο ένας με μακρά πολιτική εμπειρία και ο άλλος με βαριά πολιτική κληρονομιά και από κοντά  δύο «νεοσσοί» της βουλευτικής αρένας, οι οποίοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι η εκλογή
τους δεν ήταν ένα συγκυριακό φαινόμενο, αλλά ένα βήμα ανανέωσης των προσώπων. Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Πασχαλίδης πολιτεύθηκε στις εκλογές του Μαΐου, με το σύνθημα «ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ», το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να δικαιώσει αυτή την επιλογή. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι επάνω στον Γιάννη Πασχαλίδη πέφτει η βαριά σκιά, τόσο του Θόδωρου Καλλιοντζή, όσο και του Γιάννη Φιλόσογλου, οι οποίοι τώρα έχουν περισσότερους λόγους για να τον περιμένουν στην γωνιά, έτσι ώστε να κάνει το πρώτο στραβοπάτημα για να αρχίσουν να τον «πυροβολούν». Και οι δύο τέως αξιωματούχοι της τοπικής ΝΔ έχουν δώσει όσα δείγματα είναι απαραίτητα για να πείσουν ότι δεν έχουν επιλέξει την αποστρατεία.

Για τον Ντίνο Κλειτσιώτη τα πράγματα είναι μάλλον εύκολα, προεκλογικά δεν υποσχέθηκε πολλά, δούλεψε περισσότερο με την προσωπική επαφή και ήρθε τέταρτος με μια μικρή διαφορά -λίγων περισσότερων από 200 ψήφους – από τον Γιάννη Πασχαλίδη. Μπορεί να ελπίζει σε μια καλή παρουσία που θα τον κατοχυρώσει στην τρίτη θέση, εν αντιθέσει με τον Γιάννη Πασχαλίδη που πρέπει να δώσει σκληρό αγώνα για να κρατηθεί εκεί που είναι.