Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η μασκότ


Μέχρι τώρα η Καβάλα είχε να παινεύεται για το Φεστιβάλ Φιλίππων καθώς δεν υπήρχε κάτι ανάλογο στην βόρεια Ελλάδα που να μπορεί να συγκριθεί μαζί του σε ειδικό βάρος και ιστορία. Όσες προσπάθειες και να έγιναν για να οργανωθεί κάτι ανάλογο και αλλού δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και εμείς κάνουμε το καλύτερο γι’ αυτό τον θεσμό, ειδικά
όταν τον τοποθετούμε στο μικροσκόπιο της μιζέριας μας ψάχνοντας να βρούμε ψεγάδια και παραλείψεις, αντί να ασχολιόμαστε με το πώς θα του δώσουμε μεγαλύτερη έφεση.

Μετά το Φεστιβάλ Φιλίππων τείνουμε να αποκτήσουμε – αν αντέξει ο Πάνος Γεωργιάδης τόσα εμπόδια και δυσκολίες –ένα ακόμη θεσμό μοναδικό, το Airshow. Διαθέτουμε ένα καλό αεροδρόμιο – και ένα δεύτερο παροπλισμένο -, διαθέτουμε μια σχολή πιλότων, έχουμε μια πόλη που σχεδόν στο σύνολό της είναι ένα τεράστιο μπαλκόνι, τι άλλο καλύτερο θα μπορούσε να αναζητήσει κάποιος για να στήσει μια τέτοια διοργάνωση; Τίποτα, αρκεί να μην ο αντιμετωπίσουμε – και πάλι – με μιζέρια και μικρόνοα αντίληψη.

Από προχθές το απόγευμα στην παραλία της Καβάλας έχει τοποθετηθεί το αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου F – 5 το οποίο τραβάει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων. Είναι ένα σκάφος μουσειακό, το οποίο όμως τραβάει την προσοχή. Τοποθετήθηκε εκεί ως διαφήμιση της διοργάνωσης που επίσημα ξεκίνησε χθες το βράδυ και στο πρόγραμμα των φετινών επιδείξεων πέρα από τους σχηματισμούς των ακροβατικών αεροσκαφών, θα παρουσιαστούν και πολεμικά αεροσκάφη τύπου F – 16 και θα γίνει και ρίψη αλεξιπτωτιστών στο λιμάνι της Καβάλας.