Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Μια πονεμένη ιστορία…


Η ψήφιση της σύμβασης στη Βουλή, πρόκριμα για επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα


Το να φεύγουν κακήν κακώς οι επενδυτές από την ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ είναι μια ιστορία που ξεκινάει από το φθινόπωρο του 1998 και φτάνει μέχρι σήμερα. Η ιστορία ξεκίνησε με του Καναδούς, συνεχίστηκε με την ΕΥΡΩΤΕΧΝΙΚΗ, ακολούθησε ο Ρουμάνος Φράνκ Τίμις και φτάνει μέχρι σήμερα με το επ’ απειλούμενο – από την πλευρά των εργαζομένων – διαζύγιο με τη Energean Oil & Gas. Από τότε μέχρι σήμερα, άλλαξαν πολλές κυβερνήσεις, κατέρρευσε ο δικομματισμός στην Ελλάδα, οι
επενδυτές ήρθαν και έφυγαν, αλλά δεν άλλαξε στο ελάχιστον η θέση των εργαζομένων και του επικεφαλής του Β. Παπά, απέναντι στους επενδυτές, όταν οι μεταξύ τους σχέσεις φτάνουν σε αδιέξοδο απλά… τα σπάνε!!! Ωστόσο η Ελλάδα του 2013, η οποία βρίσκεται υπό το ζυγό των μνημονίων, με μια εγχώρια παραγωγή να έχει αγγίξει τα τάρταρα, δεν μπορεί να ανέχεται την ίδια αντιμετώπιση των επενδύσεων, οι εποχές έχουν αλλάξει.
Σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, δεν πρόκειται απλά να κυρωθεί η νέα σύμβαση για την παράταση κατά 25 χρόνια της εκμετάλλευσης του πετρελαίου στον κόλπο της Καβάλας, αλλά θα σταλεί και από την κυβέρνηση ένα μήνυμα για το κατά πόσο στέκεται υπέρ της διευκόλυνσης των επενδύσεων… ή μένει αιχμάλωτη στα συμφέροντα κλειστών ομάδων που λειτουργούν με βία και προπηλακισμούς.
Στον αντίποδα ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής με μια κίνηση που μάλλον ξάφνιασε συγκάλεσε για σήμερα το μεσημέρι συνάντηση εργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τη λειτουργία των πετρελαίων στην Καβάλα.