Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία

Μαθαίνω ότι  ορισμένοι  εκ των επαγγελματιών της οδού Βενιζέλου ετοιμάζονται να συγκεντρώσουν υπογραφές και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να ακυρωθεί το έργο της ανάπλασης της οδού Βενιζέλου και της Ερυθρού Σταυρού. Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι αυτός ο σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει ένα μεγάλο σύνολο αναπλάσεων που επεκτείνεται μέχρι το πάρκο Φαλήρου και μέχρι τον ομώνυμο κόμβο που σε κάθε περίπτωση έχουν ανάγκη η
πόλη και οι άνθρωποι της. Αλλά ακόμα και ο ποιο επιφυλακτικός διαβάζοντας τα όσα πρόκειται να γίνουν στη Βενιζέλου και την Ερυθρού Σταυρού δεν μπορεί παρά να  συμφωνήσει, αφού ένα μεγάλο τμήμα του αστικού κέντρου της πόλης θ’ αλλάξει εικόνα και μάλιστα προς το καλύτερο. Μεγαλύτερα πεζοδρόμια, περισσότερα δέντρα, υπογείωση δικτύων κοινής ωφέλειας, νέοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων. Δηλαδή, πρόκειται για ένα σύνολο έργων που εκτιμούμε ότι θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επαγγελματιών και σίγουρα θα ενισχύσει την αγοραστική κίνηση. Νομίζω πως όλοι θα επιθυμούσαν να κάνουν τα ψώνια τους σε ένα όμορφο περιβάλλον και έχει αποδειχθεί από την λειτουργία των πεζοδρόμων όπου και εδώ όταν ξεκίνησε να υλοποιείται η ιδέα υπήρχαν αντιδράσεις.

 

Βέβαια δεν ξέρω πόσα θα χάσουν οι επιχειρηματίες της περιοχής όταν τους προσφέρεις τόσα πολλά και τους στερείς ένα, που εν προκειμένου είναι τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στη Βενιζέλου αφού με το νέο σχεδιασμό η Βενιζέλου μονοδρομείται με κατεύθυνση από το Φάληρο προς το κέντρο. Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως θα πρέπει να υπάρχει νηφαλιότητα και  ψυχραιμία ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος όλων.