Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

H ΠΡΩΤΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ


Μια ανέλπιστη χαρά, όπως την χαρακτηρίζει η ίδια, περίμενε χθες το πρωί την 18χρονη Ιωάννα Μωϋσίδου από την Καβάλα που πέρασε πρώτη στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ και δεύτερη πανελλαδικά, συμπληρώνοντας 19.600 μόρια γράφοντας άριστα στις πανελλαδικές εξετάσεις με μέσο όρο βαθμολογίας 19,5.

 

Μιλώντας στο «Χ» η Ιωάννα δεν κρύβει ότι η επιτυχία της στηρίχτηκε κατά πολύ τόσο στη δική της μεγάλη προσωπική προσπάθεια όσο και στις οδηγίες που της έδινε ο καθηγητής της Σπύρος Κετσετζής από το φροντιστήριο ΘΕΤΙΚΟ στο οποίο φοιτούσε. Η ίδια αρνείται ωστόσο πως υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας στις εξετάσεις, όπως σημειώνει ήταν αποτέλεσμα συστηματικού και απαιτητικού διαβάσματος που ξεκίνησε από την Α’ Λυκείου με συνεχείς επαναλήψεις και καλή διαχείριση του χρόνου ώστε να προλαβαίνει και ορισμένες εξωσχολικές δραστηριότητες.  

 

Η Ιωάννα σημειώνει πως δεν στερήθηκε κάτι σημαντικό αυτά τα τρία χρόνια της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις και την είσοδό της στο πανεπιστήμιο, συνέχισε να διατηρεί τις παρέες της, να κάνει βόλτες και ν’ ασχολείται με αγαπημένα χόμπι όπως η ζωγραφική. Βέβαια τονίζει ότι όλα αυτά περιορίστηκαν στην τρίτη λυκείου όπου ο χρόνος ήταν πιο πιεστικός και έπρεπε ν’ ασχολείται περισσότερο με τα μαθήματα κάνοντας συνεχείς επαναλήψεις.

 

Η Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης ήταν η πρώτη της επιλογή και όπως υπογραμμίζει τώρα που πέρασε νιώθει ανακουφισμένη και ότι κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της. Το νέο ξεκίνημα, αυτό της φοιτητικής ζωής το φαντάζεται πολύ δημιουργικό και όμορφο ταυτόχρονα όμως και απαιτητικό τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένεια της.

 

Η Ιωάννα έχει μια ακόμα μεγαλύτερη αδελφή που σπουδάζει ιατρική στο ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη και όπως σημειώνει οι γονείς της όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν ψυχολογικά και οικονομικά και τις δυο κάνοντας μεγάλες οικονομίες και καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες ώστε να φθάσουν στο στόχο τους.