Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ιδιωτική ή θρησκευτική;


Όταν έρχεται το Νο 2 της τουρκικής Κυβέρνησης στην Καβάλα, ακόμη και αν στα χέρια του κρατάει το νεαρότερο μέλος της οικογένειας του – το μόλις λίγων μηνών τέκνο του – δεν μπορεί κανείς να
θεωρήσει ότι είναι απλά μια ιδιωτικού χαρακτήρα επίσκεψη, χωρίς καμία σημασία. Είναι μια βαθιά πολιτική και πάνω απ’ όλα θρησκευτική δήλωση παρουσίας. Τα χαμόγελα, τα παιδάκια του που τρέχανε ανέμελα υπό το βλέμμα των δεκάδων φρουρών του και το μωρό στην αγκαλιά δεν είναι τίποτα περισσότερο από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Από τα δημοσιεύματα του «Χ» και όσα άλλα ακολούθησαν σε όλη τη χώρα, γνωρίζουν οι Τούρκοι πολύ καλά ότι μας «ξύπνησαν». Η παρουσία Νταβούτογλου στην Καβάλα προκάλεσε, γέννησε σκέψεις και πέρασε σαν απειλή, γενικά κατεγράφη σαν ένας λύκος.

Ο κ. Μπαμπατζάν ήρθε με το γλυκανάλατο και ευγενικό στα όρια της σάχλας στυλ που πλάσαρε να λειτουργήσει σαν τα τουρκικά σήριαλ. Κατευναστικά. Τι μας είπε; «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μην τρομάζετε σαν και σας είμαι και εγώ. Να έρχομαι με ένα μωρό στην αγκαλιά»!!! Ήρθε για να μας κοιμίσει!!! Ήρθε να μας πείσει ότι είναι ένα «πρόβατο»!!!

Και επιπλέον έμεινε και κάτι ακόμη από αυτή την επίσκεψη. Βρέθηκε εδώ, στην Καβάλα, στη μεγαλύτερη γιορτή των μουσουλμάνων το Μπαϊράμ και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο και ήδη κατεγράφη στην ιστορία!!!