Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Το καλοκαίρι των υποβαθμίσεων


Ποιος θα το περίμενε ότι στις μέρες μας θα βλέπαμε ακόμη και την οικονομία των ΗΠΑ να υποβαθμίζεται έστω κατά ένα βαθμό, ποιος θα μας πίστευε αν μέχρι πριν μερικά χρόνια λέγαμε ότι θα την ακολουθούσε και η οικονομία της Ιαπωνίας; Κι όμως το φετινό καλοκαίρι το ζήσαμε αυτό, η μια
μετά την άλλη να υποβαθμίζονται οι ισχυρές οικονομίες αφού βέβαια έχει προηγηθεί το τσουνάμι των υποβαθμίσεων των αδύναμων κρίκων της διεθνούς οικονομίας και της ευρωζώνης, στις οποίες ανήκει η χώρα μας. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν έχει υποβαθμιστεί καμία οικονομία χώρας τους τρίτου κόσμου! Άκουσε κανείς για υποβάθμιση της οικονομίας του Πακιστάν, της Νικαράγουα ή της Σομαλίας; Όχι βέβαια, λές και όλο το μένος των οίκων αξιολόγησης εξαντλείται στις χώρες του δυτικού κόσμου. Μήπως τελικά όλο αυτό το ντόμινο των υποβαθμίσεων είναι μια καλοστημένη φάρσα για να μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε; Γιατί, από τον Πακιστανό, τον Νικαραγουανό και τον Σομαλό τι άλλο να πάρουν, τα έχουν πάρει όλα!

Εμείς είμαστε ο στόχος, για να πάρουν υλικά και άυλα αγαθά. Να υφαρπάξουν υλικά αγαθά όπως όλα αυτά που συνθέτουν την κοινωνία της ευημερίας μας ή άυλα όπως είναι ο σεβασμός στην νοημοσύνη μας!!! Γιατί, για παράδειγμα, τι περισσότερο από προσβολή κάθε έννοιας νοημοσύνης είναι αυτό που συνέβη χθες στη Βουλή, στην διαδικασία ψήφισης  σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο SIEMENS, που αφορούσε δύο πρώην υπουργούς της ΝΔ; Η ΝΔ και το ΛΑΟΣ αποχώρησαν, το ΚΚΕ ψήφισε λευκό, ο ΣΥΡΙΖΑ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ» και μόνο 129 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ!!! Το ειρωνεία!!! Συνολικά 151 ψήφοι χρειάζονταν για να παραπεμφθεί το θέμα στην δικαιοσύνη και αυτοί οι ψήφοι δεν βρέθηκαν, ούτε καν από το κυβερνητικό στρατόπεδο!!!

Αν αυτό δεν είναι κοροϊδία τι είναι; Είναι κάτι παραπάνω, το πολιτικό – διακομματικό - σύστημα ακόμη πιστεύει ότι είναι τόσο ισχυρό που έχει την δύναμη να απαλλάσσει τους διακονούντες της διαπλοκή και να μας «φτύνει» κατά πρόσωπο με περισσό θράσος!!!