Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τα είχαμε χύμα…


Μέσω Θεσσαλονίκης καταφθάνει σήμερα στην Καβάλα τουρκική αποστολή από την Σαμψούντα του Πόντου. Επικεφαλής της ομάδας θα είναι η γνωστή μας Λεϊνά – το επώνυμο νομίζουμε περιττεύει – συνοδευόμενη από αντιδήμαρχο του Δήμου Σαμψούντας και 17 Τούρκους πράκτορες (τουριστικούς,
για αποφυγή παρεξήγησης). Η εν λόγω πολυπληθής αποστολή θα μείνει μέχρι την Κυριακή και μέσα στο πρόγραμμα είναι και μια επίσκεψη στην Θάσο. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προβολής της περιοχής μας στην Τουρκία, γι’ αυτό και το κόστος θα καλυφθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ, το Δήμο Καβάλας και το Επιμελητήριο.



Επειδή όμως δεν είναι η πρώτη επίσκεψη που έχει γίνει, αλλά η πολλοστή (έχουμε χάσει τον λογαριασμό για το πώς φορές έχει έρθει η κ. Λεϊλά στην Καβάλα) και σε όλες ή σχεδόν σε όλες, το κύριο ζητούμενο ήταν η τουριστική προβολή και επειδή προσφέραμε αφειδώς φιλοξενία, μήπως ήρθε η ώρα να γίνει ένας απολογισμός; Να δούμε πόσες χιλιάδες ευρώ έχουμε ξοδέψει και πόσα γκρούπ τουριστών μας έχουν έρθει από την Σαμψούντα. Γιατί έχουμε την αίσθηση ότι δεν πρέπει να έχει έρθει ούτε ένα, έστω για μια διανυκτέρευση, ενώ και η γενικότερη επισκεψιμότητα των Τούρκων τουριστών με οργανωμένα γκρούπ δεν πρέπει να είναι και τίποτα εντυπωσιακό.