Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Επιτέλους του τα είπαν


Πρίν μερικές εβδομάδες είχαμε αποκαλέσει αστειευόμενοι την «ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ», «ΠΑΠΠΑΣ ΟΙΛ» και ο πρόεδρος της εταιρίας Βαγγέλης Παππάς, μας απείλησε με δικαστικές περιπέτειες – δεν είναι η πρώτη φορά - οπότε ανακαλέσαμε και καλά κάναμε, αφού δεν είχαμε καμία πρόθεση να τον θίξουμε προσωπικά αλλά να κρίνουμε τις πράξεις του και να υπογραμμίσουμε έτσι το καθεστώς «τσιφλικιού»
που έχει διαμορφωθεί σε μια επιχείρηση η οποία λειτουργεί με την στήριξη του δημοσίου και της τοπικής κοινωνίας.



Στην προχθεσινή σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΚΑ για την διαμόρφωση της τροπολογίας που αφορά την νομοθετική ρύθμιση μιας σειρά θεμάτων που αφορούν την εταιρία, τόσο ο βουλευτής Σάββας Εμινίδης όσο και ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ύψωσαν τη φωνή τους και έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται προσλήψεις με αδήλωτες και σκοτεινές διαδικασίες – αλήθεια έγινε ποτέ προκήρυξη θέσεων στον Τύπο για πρόσληψη προσωπικού; -, δεν είναι δυνατόν η τοπική κοινωνία δια του Δήμου Καβάλας να μην ελέγχει την επιχείρηση και επιπλέον δεν μπορεί μια επιχείρηση που λειτουργεί με την ανοχή του δημοσίου και με πολλά προνόμια (παραχώρηση περιουσίας, απαλλαγή φόρων κ.α.) να μην πληρώνει τα 10.000.000 ευρώ που οφείλει σε νυν και πρώην εργαζόμενους!!! Με αυτά που είπαν οι δύο εκπρόσωποι του λαού της Καβάλας, ουσιαστικά δηλώνουν ότι η εν λόγω εταιρία λειτουργεί με αδιαφάνεια και με τρόπο που εξυπηρετεί κάποιους που την θεωρούν μαγαζάκι τους. Καταλαβαίνετε πολύ καλά τι σημαίνουν όλα αυτά και πως μεταφράζονται στην πράξη… σήμερα που σπάνε τα φέουδα και τα βιλαέτια, θα ανεχτούμε για πολύ να υπάρχει στην Καβάλα αυτή η κατάσταση;



Επιπλέον δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση που εκμεταλλεύεται το ορυκτό πλούτο της περιοχής, με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, να μην πληρώνει ένα κοινωνικό τέλος στο Δήμο Καβάλας υπέρ των προγραμμάτων πρόνοιας!!! Αυτό πιστεύουμε είναι ένα από τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν μετά επιτάσεως. Αρκετοί έκαναν περιουσίες από τα πετρέλαια, η τοπική κοινωνία δεν θα ωφεληθεί ούτε στο ελάχιστο.