Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Απλά θυμίζουμε


Προχθές στην γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ ο πρόεδρος της εταιρίας και συνδικαλιστής Βαγγέλης Παππάς μεταξύ των πολλών που είπε είναι ότι έχουν χάσει κάθε ελπίδα για την υπόγεια δεξαμενή φυσικού αερίου στο πεδίο της Κ και πλέον το ενδιαφέρον τους
στρέφεται προς το πεδίο Ε!!!



Απλά να θυμίσουμε ότι όταν πέρσι το καλοκαίρι ο κ. Παππάς έλεγε ότι η υπόθεση της Κ έχει κλείσει και θα γίνει η επένδυση των 500 εκ. ευρώ, ήμασταν οι μόνοι που εκφράσαμε επιφυλάξεις και για το λόγο αυτό μας κατηγορούσε και μας λοιδορούσε. Μας κατηγορούσε γιατί δεν δεχόμαστε να παίξουμε το ρόλο του κλακαδόρου, όπως του αρέσει να είναι οι σχέσεις του με τα ΜΜΕ. Ωστόσο τόσο η ιστορία, όσο και οι ίδιος με τις δηλώσεις τους μας δικαίωσαν.



Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πριν από ένα με ενάμιση μήνα έβγαινε ο κ. Παππάς στα τοπικά ΜΜΕ και πανηγύριζε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει περάσει η τροπολογία από τη Βουλή, που αφορά τα θέματα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων από την ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ. Και πάλι ήμασταν οι μόνοι που εκφράσαμε σοβαρές επιφυλάξεις και πάλι δικαιωθήκαμε. Ενώ ο κ. Παππάς διαψεύστηκε από τα ίδια τα γεγονότα. Τώρα διαβεβαιώνει ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα περάσει κατά προτεραιότητα την τροπολογία!!! Ας μη διατυπώσουμε και πάλι πρόβλεψη!!!



Δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε, αφού η λειτουργία των πετρελαίων στην Καβάλα, πέρα από το γεγονός ότι εξασφαλίζει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους είναι ένα στρατηγικό πλεονέκτημα για την μελλοντική της ανάπτυξης. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπογραμμίζουμε λάθη εκτιμήσεων και κινήσεων.



Γι’ αυτό λοιπόν επειδή τα πράγματα είναι περισσότερο σοβαρά απ’ ότι φαίνονται ή απ’ ότι θέλουν να τα παρουσιάζουν κάποιοι, δεν επιτρέπονται επιπολαιότητες. Επιπολαιότητες που δεν συνάδουν με άτομα έξυπνα όπως πιστεύουμε ότι είναι ο κ. Παππάς. Εκτός βέβαια κι αν η καλλιέργεια αυτού του κλίματος αυτοδιαψευδόμενης αισιοδοξίας εξυπηρετεί κάποιες σκοπιμότητες που αγνοούμε.