Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Νίκος κερνάει, Νίκος πίνει;


Δεν σταμάτησαν οι διαβουλεύσεις στην τοπική ΝΔ για το ποιοι θα πάνε ως διοικητές στο νοσοκομείο και στον ΟΛΚ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνεται η φήμη που θέλει ως διοικητή του νοσοκομείου το Μίμη Χριστοφιλογιάννη. Αυτό θα γίνει σύντομα, χθες έγιναν
οι αλλαγές στις Υγειονομικές Περιφέρειας, στην δική μας την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας, διοικητής  αναλαμβάνει ο Θρασύβουλος Βεντούρης και υποδιοικητές οι Παύλος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Μόσχος. Ο Παύλος Παπαδόπουλος δεν είναι ο γνωστός καβαλιώτης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά λογιστής, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ από την Χαλκιδική. Όσο για τις διοικήσεις των νοσοκομείων κατά το Δεκέμβριο αναμένονται οι αλλαγές.

 

Στον ΟΛΚ μπορεί να γίνουν πιο γρήγορα. Εδώ λοιπόν ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει βάλει βέτο και ζητάει να αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο πρώτους του ξάδελφος, επίσης Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος και στο παρελθόν πέρασε από τον ΟΛΚ, επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή. Η ΝΟΔΕ Καβάλας έχει εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις καθώς όπως είναι γνωστό υπάρχει η ντερεκτίβα Σαμαρά που ζητάει να αποφεύγουν να τοποθετούνται συγγενικά πρόσωπα βουλευτών και υπουργών σε πολιτικές θέσεις. Ωστόσο ο κ. Παναγιωτόπουλος επιμένει και δεν ξέρουμε αν μπορεί κανείς να τον σταματήσει. Οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ σιωπούν, όπως φαίνεται. Ωστόσο να σημειώσουμε ότι αν προχωρήσει αυτός ο διορισμός αναμένονται έντονες αντιδράσεις και μάλιστα από το εσωτερικό της τοπικής ΝΔ.