Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η μεγάλη κλοπή


Έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια μετά την βροχή τα διάφορα καταστήματα που αγοράζουν χρυσό, ασήμι και πλατίνα. Ουσιαστικά είναι αυτά τα μαγαζιά ο τόπος που αναμετράτε η
οικονομική κρίση και η επιβίωση με τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις. Πολλά από αυτά που «σκοτώνονται» είναι οικογενειακά κειμήλια, ένα δακτυλίδι, μια χρυσή λίρα η οποία έμεινε ως ενθύμιο από παππούδες, γιαγιάδες ή γονείς.

 

Γνώστης του χώρου των κοσμημάτων και του εμπορίου πολύτιμων μετάλλων, μας έλεγε ότι καταγράφουν εξωφρενικά κέρδη αυτά τα καταστήματα, αφού καταφέρνουν να κερδίσουν 5 – 6 ευρώ ανά γραμμάριο χρυσού κοσμήματος. Αποδεικνύεται έτσι ότι η κρίση για κάποιους είναι ένα πραγματικό χρυσωρυχείο. Καθημερινά σε όλη την Ελλάδα αδειάζουν οι κοσμηματοθήκες από ότι πολύτιμο προκειμένου να ρευστοποιηθεί και στην συνέχεια με αυτά τα χρήματα η οικογένεια να εξασφαλίσει τα  φάρμακα και  το φαγητό. Όλα αυτά τα κοσμήματα που μαζεύονται απ’ όλη την Ελλάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πηγαίνουν σε ειδικά χυτήρια όπου τα λιώνουν και τα διαμορφώνουν σε πλάκες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή μας, η οποία για ευνόητους λόγους κρατάει την ανωνυμία της, καθημερινά από την Ελλάδα εξάγονται 150 κιλά χρυσού, αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί σε 6,6 εκατομμύρια ευρώ!!! Οι κυριότερες χώρες που αγοράζουν τον ελληνικό χρυσό είναι η Ιταλία, η Γερμανία και η Τουρκία. Νομίζουμε ότι τα περαιτέρω σχόλια περισσεύουν.