Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σε δύσκολους καιρούς


Ο Θοδωρής Γκόνης από χθες καλλιτεχνικό διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας είναι πολλές φορές απόλυτος στις απόψεις τους, ειδικά σε εκείνα τα θέματα που τα γνωρίζει καλά, όπως είναι το Θέατρο, αυτό είναι «πρόβλημα». Αυτός είναι και ο λόγος που δέχεται τόσο μεγάλη επίθεση από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ και από μέρος των ασχολουμένων ερασιτεχνικώς με το θέατρο. Το
δεύτερο «πρόβλημα» με το κ. Γκόνη είναι ότι σε αυτό που κάνει είναι επαγγελματίας και διαχωρίσει απόλυτα τη θέση του από τον ερασιτέχνη. Αυτό τον κάνει αντιπαθή. Βλέπετε οι περισσότεροι που ανεβαίνουν στο σανίδι ως ερασιτέχνες ηθοποιοί η σκηνοθέτες τον ναρκισσισμό τους υπηρετούν και όχι την τέχνη. Απέναντι σε αυτούς ο Θοδωρής Γκόνης τοποθετείται λέγοντας ότι «μπορεί να σου αρέσει αυτό που κάνεις, αλλά στο σπίτι σου. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να γίνεται με δημόσιο χρήμα και να ταλαιπωρείς τους θεατές».

 

Πολλοί θα διαφωνήσουν με αυτή την θέση, έχουν σκεφτεί όμως ότι αν αυτή η άποψη γινόταν κυρίαρχη σε κάθε χώρο δουλειάς, πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα; Ποιος θα ήθελε ένα ερασιτέχνη για γιατρό του, δικηγόρου του, μηχανικό του ή για δάσκαλο του παιδιού του; Κανείς και όμως έχουμε γεμίσει «ερασιτέχνες», ανθρώπους που δεν υπηρετούν την επιστήμη ή την τέχνη, για την γνώση και την προκοπή αλλά για να ικανοποιούν τις συναισθηματικές τους ανεπάρκειες. Γι’ αυτό για το ΔΗΠΕΘΕ, για τους καιρούς που ζούμε ο Θοδωρής Γκόνης είναι η καλύτερη επιλογή, μένει να αποδειχθεί.