Είναι μάλλον παρήγορος και ίσως αισιόδοξο το γεγονός ότι εν
μέσω οικονομικής κρίσης υπάρχουν
Καβαλιώτες που ρισκάρουν και κάνουν το τολμηρό βήμα για ν’ ανοίξουν και να
λειτουργήσουν μια
νέα επιχείρηση. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι
ιδέες για τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων στηρίζονται στη φαντασία και την
ευρηματικότητα των φιλόδοξων
επιχειρηματιών. Ωστόσο τα περισσότερα, έστω λιγοστά καταστήματα που άνοιξαν
εντάσσονται στον κλάδο της εστίασης και μάλιστα της γρήγορης εστίασης με μικρό
κόστος αλλά όχι με χαμηλή ποιότητα. Τελικά οι καιροί αλλάζουν , αλλάζουν οι
συνήθειες και οι προτεραιότητες,
αλλάζουν όμως και οι επιλογές των καταναλωτών που κάνουν μια μεγάλη στροφή προς
την επώνυμη ποιότητα των μικρών τοπικών επιχειρήσεων.