Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Και στα δικαστήρια της Καβάλας: Παρόντες οι εργαζόμενοι της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ



-          Για την «Πρώτη νίκη» μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων
-          Στις 10 Απριλίου Γενική Συνέλευση για αλλαγή της διοίκησης



Το δυναμικό και μαζικό τους παρών έδωσαν χθες το μεσημέρι, στις 12 στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ για μια μάχη που δεν έγινε, καθώς επρόκειτο να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ενεργειακή (Energean oil & gas) προκειμένου να πετύχει τον ορισμό νέας διοίκησης αλλά η
εκδίκαση δεν έγινε καθώς προχώρησε η διαδικασία για την σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας με μοναδικό θέμα τον διορισμό νέας διοίκησης. Δύο ώρες νωρίτερα είχε συνεδριάσει το απερχόμενο Δ.Σ. της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ και είχε αποφασίσει να συγκληθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Απριλίου του 2013, εντός των ορίων δηλαδή που προβλέπει το καταστατικό της εταιρίας. Κατόπιν τούτου δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι εκπρόσωποι της Ενεργειακής, εκτιμώντας ότι δεν ήταν αναγκαίο αυτό καθώς είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν αλλά ίσως και για να μην προκαλέσουν καθώς ήταν παρόντες πολλοί εργαζόμενοι αλλά και ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ.



Μ. Κελαϊδάκης: Κερδίσαμε μια μάχη


Ως πρώτη νίκη χαρακτήρισε τη χθεσινή παραίτηση της Ενεργειακής Αιγαίου από την προσωρινή διαταγή για ορισμό από το δικαστήριο προσωρινής διοίκησης στην Kavala Oil, ο πρόεδρος των εργαζομένων, Μανώλης Κελαϊδάκης, ενώ σύμφωνα με τους νομικούς της Kavala Oil, η Ενεργειακή προτίθεται να παραιτηθεί και από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που έχουν οριστεί στις 17 Απριλίου.
«Η εξέλιξη αυτή είναι μια πρώτη νίκη για μας. Κερδίσαμε μια μάχη ακόμη. Ο πόλεμος συνεχίζεται. Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε εδώ για να δηλώσουν ότι είναι μαζί με τη διοίκηση της Kavala Oil στον αγώνα που δίνουμε και στην υλοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων. Η δέσμευση της Kavala Oil, όταν στις 5/2 καλούσε την Ενεργειακή να πληρώσει τα χρέη και να τηρήσει τις απαιτήσεις που απορρέουν από το 67% των μετοχών που κατέχει, υφίσταται. Τις τελευταίες μέρες εκτοξεύεται λάσπη στα μέλη του Δ.Σ. Φάνηκαν οι προθέσεις όλων. Κάθε μέρα που θα περνάει, η κοινωνία της Καβάλας και τα δικαστήρια θα καταλαβαίνουν ποιες είναι οι προθέσεις της Ενεργειακής».
Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Ρήγα για αντικατάσταση του Δ.Σ. της Kavala Oil, ο κ. Κελαϊδάκης, τόνισε ότι «από τις 5/2 έχουμε καλέσει τον κ. Ρήγα να αναλάβει το 67%. Πιο άμεση ήταν η δική μας πρόταση. Απλά, τον καλούσαμε να πληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει δημιουργήσει και τα συμφωνηθέντα με την Kavala Oil».


Παπακωνσταντίνου: «Επι προσωπικού οι κατηγορίες»

Αθώος από τις κατηγορίες για οφειλή 300 ευρώ προς το Δημόσιο κρίθηκε από το Εφετείο της Κομοτηνής, ο διευθύνων σύμβουλος της Kavala Oil, Κώστας Παπακωνσταντίνου, υπόθεση που είχε προκύψει λόγω επικοινωνιακού ελλείμματος μεταξύ ΥΠ.ΟΙΚ. και ΣΔΟΕ. Τον κ. Παπακωνσταντίνου, ωστόσο, δεν μπορούσαμε να μην τον απασχολήσουμε για να σχολιάσει σχετικά με τη συνέντευξη τύπου του κ. Ρήγα και όσα του καταλόγισε επί προσωπικού ο διευθύνων σύμβουλος της Ενεργειακής και ειδικότερα για το θέμα των γεωτρήσεων, οι οποίες κατά δήλωση Παπακωνσταντίνου δε λειτούργησαν σωστά.
«Η πραγματικότητα είναι ότι από τις 6 γεωτρήσεις που έγιναν είναι ότι καμία από αυτές δεν συμπληρώθηκε σωστά. Οι διαδικασίες δεν εκτελέστηκαν, όπως έπρεπε και μιλάω από την τεχνική άποψη της μηχανικής πετρελαίου. Οι τέσσερις εξ αυτών έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Εκεί που υπογράφω εγώ ως διευθύνων σύμβουλος της Kavala Oil, συναινώ στην εκτέλεση των εργασιών. Την ευθύνη την έχει, οικονομικά και εκτελεστικά, η Ενεργειακή. Αυτό δε σημαίνει ότι το έργο έγινε σωστά. Οι προδιαγραφές να γίνουν το έργο είναι συγκεκριμένες. Εγκρίνω το έργο, όμως δεν προκαταβάλει ότι το έργο έγινε σωστά. Δεν υπέγραψα για παραλαβή έργου».
Σχετικά με τα νέα πιθανά κοιτάσματα, που ανέφερε ο Μ. Ρήγας, η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου στο θέμα αυτό ήταν σαφής: «Για πιθανά κοιτάσματα μπορούμε να μιλάμε όλοι και όση ώρα θέλουμε. Το πετρέλαιο είναι εκεί που το βρίσκουμε. Ο κ. Ρήγας πάντα μιλούσε για την προοπτική. Δε μιλάει καθόλου για το παρόν».
Για τις αιτιάσεις του κ. Ρήγα, ότι το Δ.Σ. ξαφνικά «τρελάθηκε», αλλάζοντας τη στάση του, ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε: «Το Δ.Σ. της Kavala Oil προσπαθεί για το καλύτερο της εταιρείας. Δεν ξυπνήσαμε ξαφνικά, ούτε τρελαθήκαμε. Τα μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν να τακτοποιήσει η Ενεργειακή τις υποχρεώσεις που έχει δημιουργήσει και να αναλάβει τη διοίκηση της Kavala Oil. Τους είπαμε να έρθουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους, ώστε να μην τρέχουμε εμείς στα δικαστήρια. Υπάρχουν πολλές ελληνικές παροιμίες που ταιριάζουν στην περίπτωση. Εφόσον είσαι μεγαλομέτοχος, έλα και κάνε το κουμάντο. Αλλά, πρέπει να απαλλάξεις όσους έχουν την ευθύνη επί του πρακτικού. Πλήρωσε την Εφορία, το ΙΚΑ, τους εργαζόμενους και να μην τρέχω εγώ ως νόμιμος εκπρόσωπος για οφειλές που δεν έχεις αναλάβει».


Δ.Μ.