Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΔΥΝΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΑΜΘ: Ρεκόρ αφίξεων το 2013


Για ιδανική χρονιά, με την έλευση 17.000.000 τουριστών έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

 

Την πεποίθηση πως το 2013 θα είναι μια χρονιά με ρεκόρ αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε. Γιάννη Ρέτσος, κατά τη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Γερομάρκο.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση ο κ.  Ρέτσος, τόνισε με έμφαση πως το 2013 είναι μια χρονιά στην οποία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα υπάρξει ρεκόρ αφίξεων, περίπου 17 εκατομμύρια επισκέπτες. «Είναι σημαντικό», σημείωσε, « τον έκτο χρόνο της ύφεσης ο τουρισμός να δείχνει ότι είναι το κομμάτι εκείνο της οικονομίας που όχι μόνο παραμένει ζωντανό, αλλά ενδυναμώνεται και είναι εκείνο που μπορεί να ξεκινήσει το νέο αναπτυξιακό κύκλο της χώρας μας. Για μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο τουρισμός να διαχέεται σε όλη την χώρα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια υπερσυγκέντρωση σε συγκεκριμένους, παραδοσιακούς προορισμούς που είναι εξωστρεφείς, ενώ βλέπουμε άλλα κομμάτια της χώρας που εξαρτιόταν από τον Έλληνα τουρίστα, όπως τα ηπειρωτικά και τα μικρότερα νησιά, να μην αποδίδουν και να έχουν πρόβλημα. Παρά τις δυσκολίες στην οικονομία, είναι μια περίοδος στην οποία με νέες ιδέες και λιγότερα χρήματα μπορούν να γίνουν πιο ουσιαστικά πράγματα».

Ο κ. Ρέτσος υπογράμμισε ακόμα ότι  η περιοχή της Α.Μ.Θ. έχει δυνατούς προορισμούς και θεματικούς και κατ’ όνομα, αρκεί να μπορέσει κάποιος να τους κάνει γνωστούς στο εξωτερικό.