Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ: Κατασκευή σύγχρονου γηροκομείου


Θα ανεγερθεί στην Καβάλα σε οικόπεδο δωρεάς της καβαλιώτισσας Φωτεινής Λούλη Μαραγκού


‘Όνειρο ζωής ήταν για το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας – Θράκης, των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών κ. Ευθύμιο η κατασκευή ενός γηροκομείου στην Καβάλα και ήδη έχουν δρομολογηθεί, εν μέσω εμποδίων και αντιξοοτήτων σε οικόπεδο δωρεάς της αείμνηστης καβαλιώτισσας Φωτεινής Λούλη – Μαραγκού. Με ενέργειες που έγιναν από τον κ. Ευθύμιο βρέθηκαν χρηματοδότες για να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο και με υψηλής τεχνολογίας
υπηρεσίες γηροκομείο στην Καβάλα, το οποίο όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συντελεστές του έργου, δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικό σε σχέση με τα άλλα θεάρεστα έργα παροχής φροντίδας στους ηλικιωμένους. Η συνολική επένδυση αναμένεται να φτάσει στα 740 εκ. ευρώ, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η πρώτη φάση του έργου, με την κατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων συνολικού ύψους 6 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, το γηροκομείο το οποίο θα ανήκει στην Ιερά Μονή Ιακώβου του Αδελφόθεου της Θεσσαλονίκης, θα κατασκευαστεί στην Καβάλα σε οικόπεδο έκτασης 11,743 στρεμμάτων, δωρεά της αείμνηστης Φ. Λούλη Μαραγκού. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της προετοιμασίας του έργου και τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στην πολεοδομία Καβάλας η σχετική οικοδομική άδεια.

Στον σχεδιασμό που υπάρχει προβλέπεται η κατασκευή τριών μονάδων 25 κλινών η κάθε μία, δηλαδή σύνολο 75 κλινών. Σε κάθε πτέρυγα θα υπάρχει αυτόνομη υποστήριξη των 25 κλινών, οι οποίες κατανέμονται σε 5 μονόκλινα, σε 5 δίκλινα, σε 3 τρίκλινα και σε ένα τετράκλινο δωμάτιο, με ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Η μονάδα θα διαθέτει χώρους μακράς και βραχύβιας νοσηλείας, υδροθεραπείας, φυσιοθεραπείας, εργασιοθεραπείας και ιατρείο. Μαζί με το γηροκομείο θα κατασκευαστεί και ναός της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.