Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΙΕΚ Παππάς

Το blogspot με τους φερετζέδες (http://kavalaoil.blogspot.gr), κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα την παρακάτω είδηση: «Αφορμής δοθείσης των όσων συμβαίνουν στο εργοστάσιο
Τσιμέντων Χαλκίδας από τον γαλλικό κολοσσό Lafarge και κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της ΠΟΕΠΔΧΒ Νίκου Ορφανού και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, ο "ειδικός" στα θέματα αυτοδιαχείρισης εργοστασίων Βαγγέλης Παππάς ως κεντρικός εισηγητής, θα παραδώσει σεμινάρια αυτοδιαχείρισης.

Το εργοστάσιο τσιμέντων της Χαλκίδας οδεύει προς κλείσιμο. Οι εργαζόμενοι μέσω του Σωματείου τους αγωνιούν, ψάχνοντας να βρουν λύση στον κίνδυνο της ανεργίας. Η KAVALA OIL και οι εργαζόμενοί της έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις, τις οποίες αντιμετώπισαν τον Σεπτέμβρη του 2005 με την απόφασή τους για αυτοδιαχείριση.

Αυτές τις μοναδικές για τα ελληνικά και διεθνή εργασιακά δεδομένα εμπειρίες, καλούνται να μεταφέρουν στους εργαζομένους της Χαλκίδας ο Βαγγέλης Παππάς και ο Μανώλης Κελαϊδάκης, προκειμένου να σωθεί κι αυτό το εργοστάσιο, μαζί με τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας».

Όταν τη διαβάσαμε αυτή την είδηση θεωρήσαμε ότι μας κάνουν πλάκα, ό,τι είναι μια ακόμη σαχλαμάρα όπως και οι άλλες που μπούρδες που ανεβάζουν. Κι όμως ήταν αλήθεια… Εκεί ήταν που είπαμε ότι τόσο γέλιο δεν το αντέχουμε!!!