Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΧΑΝΣ-ΓΙΟΑΚΙΜ ΦΟΥΧΤΕΛ: Γερμανική «απόβαση» συνεργασίας


 
 
Αποστολής 24 ατόμων θα προΐσταται ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών και στην ατζέντα θα περιλαμβάνει θέματα τουρισμού, διαχείρισης απορριμμάτων και εξαγωγές ελαιολάδου


Στο νησί της Θάσου φτάνει σήμερα το βράδυ, ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, Χανς - Γιόακιμ Φούχτελ, που ηγείται αποστολής 24 ατόμων και θα συνοδεύεται από τον διευθυντή του υπουργείου, κ. Σουμάχερ και τον δήμαρχο Ρόιτλιγκεν, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής είναι κατά βάση επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο νησί.

Η γερμανική αποστολή θα έχει συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ και υπηρεσιακούς παράγοντες την Παρασκευή το πρωί, για να αναχωρήσουν από το νησί λίγο μετά τις 11.00.

Η γερμανική αποστολή ήταν αυτή που προκάλεσε την προγραμματισμένη για αύριο- συνάντηση εργασίας, αφού είναι δεδομένο πως το νησί της Θάσου έχει αρκετές πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει κατά βάση θέματα τουρισμού, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων, λυμάτων, αλλά και το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και την ελιά θρούμπα. Στη συνάντηση θα βρίσκεται και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης.